Hidratarea este un obicei esențial...
Experții susțin că tulpina Omicorn va determina un noul val COVID. Epidemiologul Emilian Popovici consideră că e nevoie să fim precauți în privința tulpinii sud-africane a infecției COVID, Omicron. Acesta susține că ”se repetă scenariile”.
"Se repetă scenariile pe care le-am mai parcurs, primele cazuri sunt legate de o călătorie făcută. Într-un orizont de timp vor apărea și cazurile care vor atesta transmiterea comunitară. Totul depinde de cum se vor respecta măsurile. Formularul de localizare a pasagerilor va avea efect pozitiv dacă se vor depista contacții pozitivi și se vor face toate demersurile necesare. În Marea Britanie, în Danemarca și nu numai, precauția este mare. Și noi trebuie să fim precauți. Sunt lucruri pe care nu le știm, și în fața unui agresor despre care știi aspecte care te îngrijorează, iar pe unele nu le cunoști, e bine să fii precaut. Această perioadă de ușoară relaxare ar trebui să fie limitată.
Nu știm care va fi evoluția clinică la persoanele de vârsta a treia dacă se infectează cu noua variantă, putem trage concluzii doar după o perioadă", a spus Emilian Popovici la un post TV, potrivit DC News.
Se așteaptă ca varianta omicron să devină dominantă până la jumătatea lunii ianuarie, susțin specialiștii. Cercetătorul Octavina Jurma a declarat cu câteva zile în urnă că se așteaptă la acest lucru de la jumătatea lunii ianuarie, însă această nouă variantă s-ar putea răspândi mult mai repede. Noua tulpină virală, care a fost detectată inițial în Africa de Sud, a fost încadrată ca „variantă de îngrijorare” de Organizația Mondială a Sănătății, în luna noiembrie, și pare să se răspândească mult mai repede decât variantele precedente.
Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a avertizat că vaccinarea nu va reuși de una singură să prevină răspândirea variantei Omicron. Dr. Andrea Ammon, directorul agenției europene de sănătate publică, susține că „o creștere rapidă a numărului de cazuri Omicron este iminentă” în UE și în Spațiul Economic European. „Și se consideră că este foarte probabil să provoace spitalizări și fatalități suplimentare”, a adăugat experta.
Șefa ECDC a îndemnat statele să ia „acțiuni ferme” pentru a reduce transmiterea și pentru a mai ușura din presiunea de pe sectoarele sanitare. Un mesaj similar a transmis și OMS, care susține că varianta Omicron „se răspândește la o rată nemaivăzută la vreo variantă anterioară”, notează B1 TV. Agenția ONU a solicitat scenei globale să folosească toate instrumentele disponibile pentru a combate pandemia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Hidratarea este un obicei esențial...
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Ingredientul cheie care îți menține sănătatea la vârsta a doua și...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...