Prediabetul este un semnal de...
Există încă o lipsă de conștientizare cu privire la această tulburare și un număr mare de femei nu sunt conștiente de ea.
Endometrioza este o afecțiune progresivă care este rar înțeleasă și nu multe persoane vorbesc despre ea din cauza tabuurilor care o înconjoară. În plus, când vine vorba de conștientizare, aceasta este extrem de scăzută. Multe femei din grupa de vârstă reproductivă de 15-49 de ani suferă de endometrioză și, cel mai important, nu sunt conștiente de aceasta.
Femeile care suferă de această tulburare ar trebui să caute ajutor.
Endometrioza este o afecțiune dureroasă în care țesutul endometrului care acoperă de obicei interiorul uterului va fi văzut crescând în afara acestuia. Cel mai frecvent loc al acesteia poate fi ovarele și trompele uterine.
Simptomele: Femeile care suferă de endometrioză vor prezenta simptome precum dismenoree (cicluri dureroase), act sexual dureros, menstruație redusă, durere în timpul mișcărilor, chisturi multiple și bilaterale în ovare și calitatea ovulelor va fi, de asemenea, compromisă.
Diagnosticul: Consultantul dumneavoastră în fertilitate poate efectua o laparoscopie pentru a diagnostica această afecțiune.
Etapa I: Aceasta este considerată a fi endometrioză minoră și o persoană cu această formă poate să nu se confrunte neapărat cu probleme.
Etapa II: Va exista o boală ușoară și va putea fi observat și țesut cicatricial. Dar, din fericire, nu va exista inflamație activă.
Etapa III: Indică tulburare moderată și acest lucru ar putea fi îngrijorător. Pe ovare pot fi observate chisturi care devin mai mari pe măsură ce timpul trece și sunt dureroase. Chiar și aderențele care pot fi prezente în această etapă provoacă durere în funcție de locul în care se află. În această fază, persoana care are această afecțiune va avea dificultăți în conceperea unui copil.
Etapa IV: Această etapă înseamnă că tulburarea este severă și va afecta bunăstarea mentală și fizică. Evitați să neglijați și să ignorați tulburarea, deoarece vă poate pune în necazuri. În această etapă există un număr mare de chisturi și se văd aderențe. De asemenea, endometrioza va deveni mai mare. Pe peretele din spate al uterului și al rectului vor fi prezente chisturi mici. Acest lucru va induce simptome cum ar fi mișcări dureroase ale intestinului, dureri abdominale, constipație, greață și vărsături. Știți că leziunile endometriale, chisturile sau țesutul cicatricial care blochează una sau ambele trompe uterine cauzează infertilitate? Acest lucru vă va îngreuna să rămâneți însărcinată și să aveți un copil.
Consultantul dumneavoastră de fertilitate va fi persoana potrivită care să vă ajute să gestionați această tulburare, oferind ameliorare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Prediabetul este un semnal de...
Palpitațiile inimii, adesea...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...