EMA: cazurile de Omicron par să fie în cea mai mare parte uşoare

Pandemie
Reprezentanții Agenției Europene a Medicamentului susțin că majoritatea cazurilor de COVID cu tulpina Omicron sunt forme ușoare. 

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a declarat joi că majoritatea cazurilor de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 în Uniunea Europeană par a fi 'uşoare'.

”Cazurile par să fie în cea mai mare parte uşoare, dar trebuie să adunăm mai multe dovezi pentru a determina dacă spectrul de gravitate al bolii cauzate de Omicron este diferit de cel al tuturor celorlalte variante care au circulat până acum', a declarat Marco Cavaleri, şeful strategiei vaccinale a EMA.

Varianta Omicron pare să aibă o rată de reinfectare mai ridicată pentru persoanele vindecate de boală sau vaccinate, dar să provoace simptome mai puţin severe, a indicat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). 
La rândul lor, companiile Pfizer şi BioNTech au insista pe eficacitatea contra Omicron a vaccinului lor actual.

'În acest stadiu, nu dispunem de date suficiente despre impactul acestei variante asupra eficacităţii vaccinurilor aprobate, dar scrutăm în permanenţă orizontul pentru a strânge date în această privinţă', a mai spus Cavaleri. EMA a aprobat până acum patru vaccinuri, două tratamente cu anticorpi şi a dat autorizare de urgenţă pilulei dezvoltate de laboratorul Merck. În plus, agenţia a anunţat recent că a început examinarea accelerată a vaccinului anti-COVID-19 al companiei franco-austriece Valneva, care utilizează o tehnologie mai clasică decât vaccinurile aprobate până acum în Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel