EMA aprobă vaccinarea anti-COVID a copiilor de 12-17 ani cu Moderna

Vaccin
Vineri, 23 iulie, Comitetul pentru medicamente al EMA (Agenția Europeană a Medicamentului) a aprobat cererea privind vaccinarea anti-COVID a copiilor de 12-17 ani cu Moderna. 

Agenția Europeană a Medicamentului a informat, vineri, 23 iulie, că a fost aprobată cererea de extindere a utilizării vaccinului Spikevax (Moderna) la copiii cu vârste între 12 și 17 ani. 

Astfel, vaccinul Moderna va putea fi administrat la grupa de vârstă 12-17 ani ca la persoanele de 18 ani și peste, respectiv în două doze, la interval de patru săptămâni. 

Decizia vine după un studiu în care au fost implicați 3.732 de copii din această grupă de vârstă. 

Amintim că, în luna mai, compania Moderna anunță că vaccinul său are o eficacitate de 96% în rândul adolescenților și nu s-au semnalat probleme majore. Compania a informat, luna trecută, că a depus o cerere la Autoritatea de reglementare europeană a medicamentului pentru aprobarea utilizării vaccinului său anti-COVID-19 la grupa de vârstă mai sus menționată.

În urmă cu aproximativ două luni, a fost dată aprobarea privind utilizarea serului de la Pfizer pentru copiii de peste 12 ani.

Vaccinarea copiilor, condiţie esenţială pentru imunitatea colectivă

Experţi în sănătate din Germania afirmă că imunitatea colectivă nu poate fi atinsă fără vaccinarea copiilor şi adolescenţilor. 

De obicei, se presupune că va exista o imunitate colectivă atunci când între 60% şi 70% din populaţie este protejată împotriva agentului patogen. Dar aceasta presupune că agentul patogen nu se poate înmulţi la acele persoane fizice, a declarat vicepreşedintele DGfI Reinhold Foerster citat de Funke Media Group.

Foerster a apreciat că este o problemă diferită cu SARS-CoV-2: oamenii pot transmite virusul, chiar dacă ei înşişi nu sunt bolnavi, chiar dacă sunt vaccinaţi şi nu prezintă simptome, transmitea Agerpres la începutul lunii iulie. 

Varianta Delta a intensificat situaţia. Este mult mai contagioasă. Îi afectează foarte mult pe adolescenţi şi copii, a precizat el. Atât timp cât această categorie de vârstă nu este vaccinată deloc sau vaccinată doar puţin, nu vom ajunge la o imunitate colectivă, a apreciat, de asemenea, vicepreşedintele DGfI Reinhold Foerster.

Citește continuarea pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel