Elizabeth Hurley, avertisment pentru toate femeile: A fost diagnosticată când nimeni NU vorbea despre asta. Îi era jenă să vorbească chiar și cu medicul ei. Era subiect TABU

Elizabeth Hurley - Foto: Instagram Elizabeth Hurley
Ce sfat important are Elizabeth Hurley pentru toate femeile. Celebra actriță a tras un semnal de alarmă.

Elizabeth Hurley, celebră actriţă şi model, acordă o atenţie aparte nu numai modului în care arată, ci și sănătății în special. 

Ajunsă la vârsta de 57 de ani, Elizabeth Hurley le sfătuieşte pe femei să îşi facă o mamografie regulat după vârsta de 40 de ani. 

Aceasta este de părere că ar trebui ca acest subiect al prevenției să fie luat mult mai în serios, iar femeile să conștientizeze cu adevărat gravitatea situației. 

Astfel, Elizabeth Hurley vrea ca toate femeile să conştientizeze cancerul de sân şi vrea să le determine să îşi facă periodic analize prin care această boală să fie depistată la timp. 

VEZI ȘI: Câtă apă trebuie să bem, de fapt, pe zi. Doru Negru, replică pentru femei: Vă dați cu cremă hidratantă în loc să beți apă! Cu vârsta, centrul setei din cap se prostește

Actrița este implicată într-o campanie privind conştientizarea cancerului la sân şi aminteşte că bunica sa a murit de această boală, într-o perioadă în care discuţiile despre cancerul mamar erau tabu. 

“A fost diagnosticată într-un moment în care nimeni nu vorbea despre asta. Ea nu ne-a spus că a fost bolnavă timp de un an”, a declarat vedeta pentru People. 

În plus, ea a adăugat că a fost “diagnosticată într-un moment în care îi era jenă să vorbească chiar și cu medicul ei. A fost doar un subiect tabu”.

Elizabeth Hurley a început să îşi facă regulat mamografii după vârsta de 40 de ani. Totodată, vedeta a mai completat că toate fetele adolescente ar trebui învăţate de medic cum să-şi verifice periodic sânii.

VEZI ȘI: 5 alimente pe care să NU le consumi niciodată pe stomacul gol. De ce să nu mai începi niciodată cu ceaiul sau cafeaua

De ce să faci mamografie doar după vârsta de 40 de ani?

Până la vârsta de 40 de ani, investigația de rutină în cancerul de sân este ecografia mamară. 

După această vârstă, se recomandă examinarea mamografică, deoarece se schimbă textura sânului.

O mamografie este o radiografie a sânului. Medicii folosesc o mamografie pentru a căuta semnele timpurii ale cancerului de sân. Mamogramele regulate sunt cele mai bune teste pe care le au medicii pentru a depista cancerul de sân la timp, uneori cu până la trei ani înainte ca acesta să poată fi simțit, potrivit CDC.

Potrivit specialiștilor, în general, ecografia de sân se recomandă anual de rutină, iar mamografia la doi ani. 

Examinarea ecografică se poate face la cerere sau oricât de des e necesar, nefiind iradiantă.

Potrivit medicului Cristina Aurelia Bilbie, medic primar radiologie, imagistică medicală, în cazul mamografiei, o examinare radiografică, iradiantă, este nevoie de recomandare din partea unui medic specialist, care să țină cont de vârsta femeii, de modificările clinice la nivelul sânului sau de antecedentele în familie.

Cu toate acestea, mamografia se poate face și înainte de vârsta de 40 de ani, atunci când există o indicație în urma unei examinări ecografice anormale sau în cazul antecedentelor familiale.

Care sunt simptomele cancerului la sân

VEZI ȘI: Cum să scapi de herpes în câteva ore. 8 remedii de urmat acasă

Simptomele sunt diferite de la persoană la persoană. Multe dintre femei nu au niciun simptom.

Însă, unele semne de avertizare a cancerului de sân sunt:

- Un nodul nou la sân sau la subraț (axilă).

- Îngroșarea sau umflarea unei părți a sânului.

- Iritație sau gropițe ale pielii sânului.

- Roșeață sau piele descuamată în zona mamelonului sau a sânului.

- Tragerea înăuntru a mamelonului sau durere în zona mamelonului.

- Scurgere a mamelonului, alta decât laptele matern, inclusiv sânge.

- Orice modificare a dimensiunii sau a formei sânului.

- Durere în orice zonă a sânului.

VEZI ȘI: Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel