Elimină punctele negre de pe nas cu aceste 5 soluții naturale

O piele ca de bebeluș poate fi obținută mult mai ușor decât crezi, datorită câtorva ingrediente naturale din bucătărie. 

În ciuda eforturilor depuse pentru a avea o piele netedă și sănătoasă, acele puncte negre sunt încă acolo! Spre deosebire de coșurile acneice, care sunt adesea de origine hormonală, punctele negre sunt depozite de grăsime care se acumulează în porii pielii. Devin negre atunci când intră în contact cu bacteriile și aerul.

Prima greșeală pe care o faci este să le extragi cu unghiile: riști să înrăutățești situația, zona se poate infecta și poți rămâne cu cicatrici. Așa că rezistă tentației și, în schimb, testează aceste soluții naturale.

Pasul 1: Deschide porii

Înainte de o curățare în profunzime a pielii, trebuie să deschizi porii. Umple un recipient cu apă clocotită, apleacă-te deasupra lui cu un prosop pe cap, ca pentru o inhalare, și rămâi acolo câteva minute. Usucă fața tamponând ușor cu un prosop.

Pasul 2: Curăță pielea

1. Cu lămâie

Acest ingredient magic este esențial pentru dezinfectarea punctelor negre. 

Stoarce o lămâie și păstrează sucul într-un recipient care poate fi păstrat la frigider. Folosind o dischetă de bumbac sau o periuță de dinți moale și curată, aplică sucul pe zonele cu probleme. Repetă procedura în fiecare seară, înainte de culcare.

2. Cu roșie 

Taie o roșie în mai multe felii și aplică-le pe toată fața. Lasă să acționeze 15-20 de minute. Proprietățile de detartrare și dezinfectare ale roșiilor vor acționa asupra punctelor negre. După ce a trecut timpul, clătește cu apă călduță. 

3. Cu albuș de ou

Bate doar un albuș de ou și adaugă câteva picături de lămâie. Aplică pe față, insistând pe zona T (frunte, nas, bărbie), lasă să acționeze un sfert de oră și clătește cu apă.

4. Cu bicarbonat de sodiu

Acțiunea exfoliantă a bicarbonatului este foarte eficientă împotriva punctelor negre. Amestecă două linguri de pulbere cu o jumătate de suc de lămâie, pentru a forma o pastă groasă. Aplică pe zonele cu probleme și lasă să acționeze aproximativ 20 de minute, înainte de a clăti cu apă rece. Fă acest lucru zilnic, timp de o săptămână, pentru a vedea rezultate.

5. Cu iaurt

Dacă gândul de a aplica roșii sau bicarbonat de sodiu pe pielea sensibilă te sperie, optează pentru această mască. Amestecă două linguri de iaurt simplu și o jumătate de lingură de suc de lămâie, întinde masca pe față și lasă să acționeze un sfert de oră. Clătește cu apă călduță și admiră rezultatele.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel