Elasticitatea pielii, menținută cu ingrediente de aur. Ioana Marinescu: Sunt hormoni care ne ajută să avem o piele tonică, foarte fermă

elasticitatea pielii - FOTO: Freepick
EXCLUSIV
Elasticitatea pielii poate fi menținută folosind produse speciale, pe bază de hormoni. 

Elasticitatea pielii se pierde pe măsură ce înaintăm în vârstă. Au fost realizate produse care să ne ajute să suplimentăm hormonii secretați de organism. Ioana Marinescu, fondator PLUSH BIO, Farmacist Formulator, specialist în Formularea și Evaluarea produsului dermatocosmetic, membru al Societății Române de Dermatologie a vorbit la Pastila de Frumusețe de la DC Medical despre importanța retinoizilor pentru tratarea tenului cu imperfecțiuni. 

”Pielea începe să își piardă din elasticitate începând cu terminarea perioadei de creștere. Sunt hormoni care ne ajută să avem o piele tonică, foarte fermă, iar ei sunt secretați pe perioada adolescenței, până în tinerețe. Colagenul și elastina se secretă în perioada de creștere. Undeva în jurul vârstei de 25 de ani încep să descrească toate procesele metabolice și pielea începe să își piardă treptat din elasticitate, din tonus, din fermitate. 

Important ca această scădere hormonală să o ajutăm să fie lină și să echilibrăm într-un anumit mod. Unul dintre hormonii care participă în mod activ la interire este melatonina. Melatonina este supranumit hormonul tinereții și se secretă până în jurul vârstei de 25 de ani. Se secretă pe perioada somnului nocturn și atunci infuzează în organism și în piele toate beneficiile. 

Apoi, trebuie să o echilibrăm cu suplimente de melatonină. Odată cu trecerea timpului începe să ne pierdem somnul nocturn și persoanele mai în vârstă încep să doarmă din ce în ce mai puțin. Asta înseamnă că melatonina este din ce în ce mai slab secretată. Va trebui să fie adusă în organism cu suplimente de melatonină care dau și o stare foarte bună a somnului nocturn, dar compensează și lipsa hormonului de melatonină.

Extern, putem să îl suplimentăm cu melatonină lipozomială și am formulat un spray cu melatonină lipozomială care este recomandat în perioada de seară. Melatonina are apogeul pe perioada de somn nocturn, iar în momentul în care aplicăm și topic prin spray-ul cu melatonină lipozomială acest supliment, pielea va deveni din ce în ce mai strălucitoare, mai fermă și își va păstra din tinerețea de care are nevoie”, a declarat la Pastila de Frumusețe de la DC Medical, Spectacola și DC News, Ioana Moldovan, fondatorul PLUSH BIO.

Vezi și: Prelevare multi-organ la Spitalul Floreasca. Șase pacienți, a doua șansă la viață. Dobra: Pacientul care trebuia să primească inima are COVID, așa că organul a ajuns în Germania

Cum prevenim lăsarea pielii

Tot cu trecerea anilor, pielea începe să se lase în anumite zone ale corpului. Dacă feței îi acordăm cea mai mare atenție, celelalte părți ale corpului sunt de multe ori ignorate. Ioana Marinescu subliniază că trebuie să avem în vedere îngrijirea întregii pieli. 

”Trebuie să suplinim aceste deficite care încep să apară cu trecerea timpului. Deteriorarea se vede atât pe pielea feței, cât și pe pielea corpului. Zona brațelor devine mai flască, zona corpului, zona coapselor interioare devine flască, zona genunchiului se lasă, ceea ce nu ne dorim. Pentru a preveni aceste neajunsuri ale trecerii timpului trebuie să facem constant, încă din tinerețe, scrub-ul. Scrub-ul stimulează foarte tare colageneza pentru că stimulează microcirculația. Stimulând microcirculația, automat colagenul se secretă puțin mai mult. 

După perioada de creștere, colagenul nu se mai secretă în mod natural, decât la un stimul dureros. Stimul dureros înseamnă diferite proceduri, lasere sau alte tipuri de stimuli dureroși, sau, pur și simplu un scrub mecanic pe care îl recomand a fi făcut și pe față și pe corp în mod constant, de două ori pe săptămână, în mod firesc de-a lungul vieții. 

Ar fi minunat să prevenim apariția acestei probleme, deoarece odată instalată este mult mai greu să refacem tonusul pielii de pe picioare, mâini și față. Recomandarea mea este să facem scrum pe corp, insistent în zona genunchiului, în zona feselor, pe coapse, în zona brațelor și pe față de două ori pe săptămână.

Esențial este să luăm suplimente care să contracareze piederea de colagen, de acid hialuronic. Recomand o linguriță seara, într-un pahar de iaurt, de asemenea colagen, melatonină. Nu ar trebui să lipsească din alimentația fiecărei persoane. Evident e nevoie de hrană verde, hrană cât mai puțin procesată, hidratare, cât mai puțin alcool. 

Pentru corp ar trebui să folosim produse care să aibă foarte multe calități antiage-ing. Pe corp dăm cu produse anticelulită, antivergeturi și produse care să strălucească. Cam asta e limita noastră. Din punctul meu de vedere, e foarte important să folosim o cremă antirid de corp. Crema trebuie să aibă în compoziție polipeptide. Polipeptidele sunt niște molecule extrem de potente în stoparea trecerii timpului. Pot să fie similare cu injectarea de toxină botulinică, dar în mod topic nu aduc reacțiile neplăcute pe care le aduce botoxul”, a mai precizat Ioana Marinescu.

În plus, ar trebui să folosim uleiuri pentru a hidrata pielea și pentru a-i menține elasticitatea. 

”Uleiurile trebuie să fie regine. Uleiurile trebuie să fie în rutina noastră în fiecare seară, în fiecare zi pentru că au calitatea de a hrăni pielea. În momentul în care pielea este hrănită, are elasticitate, înseamnă că densitatea ei o să descrească mult mai greu”, a mai subliniat fondatorul PLUSH-BIO. 

Vezi și: Simona Halep, aproape de șoc termic la Washington. Ce este epuizarea de la căldură. Ciuhodaru, PATRU lucruri de făcut: Se instalează cu mare ușurință

Sânii și fesele

Sânii și fesele trebuie să beneficieze de atenție pentru a rămâne ferme și tonifiate. 

”Două zone care ar trebui manageriate foarte bine din punct de vedere al laxității pe care nu o dorim sunt zona sânilor și a feselor. Am formulat în acest sens două produse care au un feedback foarte bun. Este un lifting pentru sâni care se poate folosi atât de mămicile însărcinate, cât și de gravide. Este o formulă care are un activ hormonal mimetic. Este un activ natural, dar care are calitatea de a iriga foarte tare sânii și de a-i face fermi și de a estompa zona de vergeturi.

Pentru fese este un produs foarte dorit pentru volumul și fermitatea feselor. Compoziția pe care cele două produse o au, realizează tonusul, liftingul și fermitatea zonei feselor și a zonei sânilor”, a mai subliniat Ioana Marinescu.

Vezi mai multe în VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel