Eficacitatea vaccinului rusesc Sputnik V. Ce spun experți britanici pentru o faimoasă revistă

Vaccinul rusesc Sputnik contra COVID-19. Foto: sputnikvaccine.com
Un studiu al unor experți britanici pentru faimoasa revistă Lancet arată că vaccinul anti-COVID rusesc Sputnik V are o eficacitate peste 90%.

Cercetători britanici au analizat vaccinul rusesc Spuntnik V, un alt vaccin împotriva COVID, pentru prestigioasa revistă științifică The Lancet. Experții susțin că acest ser are o eficacitate în proporţie de 91,6% împotriva infecției cu noul coronavirus. Afirmația experților are la bază analiza datelor medicale a aproximativ 20.000 de voluntari. 

Deși cercetătorii americani au criticat graba și lipsa de transparență care a însoțit dezvoltarea Sputnik V, analiza experților subliniază că principiul științific al vaccinului a fost demonstrat. ”Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticată pentru graba sa nepotrivită, pentru tăierea curbelor şi pentru absenţa transparenţei”, amintesc Ian Jones de la Universitatea Reading şi Polly Roy de la London School of Hygiene & Tropical Medicine, pentru revista The Lancet, scrie Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel