Efectele COVID la 6 luni după boală: 1 din 3 oameni au primit un diagnostic neurologic sau psihiatric
07 apr, 08:40

Coronavirus   Foto: Pixabay
Un studiu susține că 1 din 3 oameni care au avut COVID au primit, la jumătate de an după ce s-au vindecat de infecție, un diagnostic neurologic sau psihiatric.

Cel mai mare studiu despre efectele pe termen lung ale infecției COVID arată că 1 din 3 persoane care a trecut prin boală se confruntă cu un diagnostic neurologic sau psihiatric după șase luni. Cercetarea demonstrează că pacienții cu COVID-19 au fost mult mai predispuși să dezvolte afecțiuni ale creierului decât cei care suferă de alte infecții ale tractului respirator. Concluzia au formulat-o după ce au studiat dosarele de sănătate a peste 230.000 de pacienți recuperați după COVID.

34% dintre aceștia au fost diagnosticați cu o afecțiune neurologică sau psihiatrică în decurs de șase luni. Cele mai frecvente boli diagnosticate: anxietate (17% dintre pacienți), tulburările de dispoziție (14%). Cercetătorii au observat că există un risc cu 44% mai mare de diagnostice neurologice și de sănătate mintală după COVID-19 decât după gripă, potrivit DC News.

 

 

 

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri