Ecograf de ultimă generație în România. George Marinescu, medicul care lucrează cu "cel mai performant ecograf pe plan mondial": Ajută enorm în elucidarea unor probleme de diagnostic

Ecograf de ultimă generație în România
Ecograf de ultimă generație în România. George Marinescu, medicul care lucrează deja cu "cel mai performant ecograf pe plan mondial". Ce trebuie să știe viitorii părinți.

Ecografia este o investigație imagistică esențială și sigură în îngrijirea medicală.

În ceea ce privește procedura de pregătire a examinării ecografice, ea este dependentă de mai mulți factori, interdependenți:

- de pregatirea profesională a medicului și experiența multor examinări ecografice

- de pregătirea pacientului și cooperarea acestuia pe parcursul examinării

- de performanța ecografului folosit.

Lipsa unuia dintre acești factori duce la erori de diagnostic.

Ecograful Voluson Expert 22, dezvoltat în colaborare cu medici obstetricieni și imagiști de top, oferă imagini mai profunde și mai detaliate, cu rezoluție mai mare, la care se adaugă utilizarea inteligenței artificiale pentru a crește viteza și acuratețea examinării.

În lume, peste 400.000 de ecografii pentru sănătatea femeii și a copilului sunt efectuate în fiecare an cu ecografele Voluson de la GE Healthcare.

Din fericire, și România face tot mai des performanță în medicină. Datorită specialiștilor în sănătate și a aparaturilor de ultimă generație, imagistica medicală românescă are rezultate excepționale și oferă pacienților acces la testare și depistare precoce.

Ce face noul ecograf Voluson Expert 22 și ce boli descoperă. Dr. George Marinescu: Lucrăm cu cel mai performant ecograf pe plan mondial

 

În prezent, viitorii părinți au parte de aparate care pot depista orice anomalie morfolorigă a fătului, orice anomalii cromozomiale de tipul Sindromului Down, anomalii cardiace, cerebrale, ale scheletului și organelor interne.

Dr. George Marinescu, medic specialist radiologie și imagistică medicală, cu competențe în ecografie și ecografie morfofetală, este unul dintre cei mai buni specialiști în domeniu și susține că noua minune a tehnologiei medicale, ecograful Voluson Expert 22, va crește viteza și acuratețea examinării prenatale.

Cu ajutorul ecografului de ultimă generație, medicul George Marinescu le oferă viitorilor părinti cea mai bună și mai clară imagine posibilă a bebelușului lor, chiar înainte de a se naște.

"În cei peste 25 de ani de experiență am avut ocazia să lucrez cu numeroase tipuri de ecograf.

Voluson Expert 22, cel mai recent model pus pe piață de General Electric, reprezintă un salt major în performanța pe care o aștepți de la partenerul tău de muncă", spune medicul George Marinescu.

Acum fătul poate fi evaluat încă din primele etape de dezvoltare cu imagini 2D, 3D si 4D care descriu cele mai mici detalii cu o rezoluție înaltă și permit măsuratori mai exacte.

Mai mult, ecograful Voluson Expert 22 ajută la îmbunătățirea ratelor de detectare a anomaliilor cromozomiale si morfologice ale fatului, pentru diagnosticarea posibilelor patologii in timpul sarcinii, oferind raspunsuri precoce pentru o mai buna luare a deciziilor în cazul depistării anumitor probleme ale fătului.

Voluson Expert 22 este un ecograf perfect pentru viitorii părinți care, după ce au aflat că totul este bine, își doresc experiența unică și emotionantă a primei fotografii a copilului lor, printr-o imagine 3D sau 4D de cea mai bună calitate.

"Alături de pregătirea profesională în domeniul imagistic, folosirea unui echipament de înaltă performanță poate ajuta enorm în elucidarea unor probleme de diagnostic.

Cu ajutorul sondelor de ultimă generație, a celor mai recente softuri și a puterii enorme de procesare a imaginii, GE Voluson Expert 22 este cel mai performant ecograf existent în domeniul medical pe plan mondial, în special în monitorizarea sarcinilor. Pot fi astfel depistate foarte precoce, din primul trimestru de sarcină, anomaliile morfologice ale fătului.

Grație acestui ecograf este posibil să depistăm, între săptămânile 11 și 13 de sarcină anomalii cromozomiale de tipul sindromului Down, anomalii cardiace, cerebrale, ale scheletului și organelor interne", spune Dr. George Marinescu, medic specialist în radiologie și imagistică medicală, cu competențe în ecografie generală și morfofetală.

Performanțele noului ecograf, dublate de expertiza medicului George Marinescu permit examinarea ecografică de second-opinion pentru un număr mare de afecțiuni, pentru a avea garanția unui diagnostic cât mai corect.

De asemenea, ecograful Voluson Expert 22 este perfect nu doar pentru femeile însărcinate, ci și pentru depistarea din timp a numeroase afecțiuni.

Cine este medicul George Marinescu


Dr. George Marinescu este medic primar în Medicină Nucleară, cu a doua specializare în Radiologie și Imagistică Medicală. Este Doctor în Științe Medicale, cu atestat în tomografie computerizată, ecografie generală și ecografia de sarcină: ecografia morfologică de trimestrul I (dublu test), morfologie fetală trimestrul II și evaluarea calcului de risc (atestat Fundația de Medicină Fetală - FMF).

Dr. George Marinescu are o îndelungată activitate în domeniul imagistic. Începând cu anul 1991, acesta a efectuat peste 100.000 de investigații imagistice și a condus pentru o lunga perioadă de timp Secția de Medicină Nucleară, Ecografie și Explorări Funcționale a Spitalului Universitar de Urgență Militar Central București.

La conducerea acesteia, Dr. George Marinescu a pregătit numeroase generații de rezidenți în domeniul ecografiei și al scintigrafiei.

Dr. George Marinescu face parte din echipa Policlinicii Primăverii - Regina Maria, unde efectuează o gamă variată de ecografii la adulți și copii: abdominale, pelvine, mamare, tiroidiene, ale glandelor salivare, ale părților moi, ganglionare, testiculare, sonoelastografie, morfologie sarcină trimestrul I, dublu-test FMF, morfologie trimestru II/III, biometrie/doppler sarcină.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel