Echipamente medicale noi la Spitalul Județean Arad

Noi dotări
Echipamente medicale noi în valoare de 8.420.000 de lei au fost achiziţionate pentru Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Arad, cu fonduri de la Ministerul Sănătăţii şi Consiliul Judeţean (CJ) Arad.

Echipamente medicale noi. Preşedintele CJ Arad, Iustin Cionca, a declarat, luni, că de la bugetul judeţean s-a contribuit cu mai puţin de un milion de lei din valoarea totală a achiziţiei pentru Spitalul Județean Arad, restul banilor venind de la Ministerul Sănătăţii.

"Finanţarea primită de la Ministerului Sănătăţii este foarte importantă, pentru că am reuşit să aducem 12 aparate noi pentru Spitalul Judeţean. (...) Cu această achiziţie, suma de bani investită anul acesta în aparatură medicală de nouă generaţie la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a ajuns la 19 milioane de lei. Asta după ce anul trecut am cumpărat săptămânal câte un aparat medical nou", a spus Cionca.

Aparatura va deservi, între altele, secţiile de chirurgie, radiologie, cardiologie şi oftalmologie.

"Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală a primit patru aparate de radiologie, digitale, două cu câte un post de grafie şi două cu două posturi, unul pentru scopie şi unul pentru grafie. Aparatele sunt produse în Franţa, sunt digitale şi nu mai necesită folosirea filmului şi a substanţelor chimice necesare developării. Imaginile sunt captate de aparat şi salvate direct în reţea, iar ca o noutate, imaginile pot fi prelucrate pentru a obţine o diagnosticare eficientă a pacientului. Noile echipamente reduc expunerea pacientului la radiaţii, dar produc şi o poluare mai mică. Totodată, fiind digitale, reduc costurile, deoarece nu mai folosim filme şi substanţe necesare developării", a declarat medicul-şef Oana Amza, potrivit Agerpres.

În afară de cele patru aparate de radiologie, au mai fost achiziţionate alte trei mobile, dar şi mai multe tipuri de echipamente pentru ecografii sau electrocautere chirurgicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel