Ebola, Comitetul de Urgență al OMS se reunește pe tema epidemiei din Congo

Ebola a ucis mii de oameni
Epidemia de Ebola din Congo care s-a extins în Uganda a determinat OMS să anunțe reunirea Comitetului de Urgență. Boala a cauzat moartea unui copil de cinci ani din Uganda.

Comitetul de Urgență al OMS se va reuni pe data de 14 iunie, pe tema epidemiei de Ebola din R.D. Congo, care s-a extins și în Uganda, scrie agerpres.ro, citând AFP.

Este cea de-a treia reuniune a comitetului de urgenţă din cadrul OMS de la debutul epidemiei, anul trecut în luna august.
"Comitetul se va reuni pe 14 iunie pentru a determina dacă epidemia constituie o urgenţă de sănătate publică la nivel internaţional'' - aşa cum a procedat în 2014 în cazul epidemiei de Ebola din Africa de Vest şi în 2016 pentru epidemia cu virusul Zika în America Latină - şi pentru a stabili ''ce recomandări ar trebui formulate pentru gestionarea situaţiei'', a precizat OMS într-un mesaj transmis către presă.

Peste 2.000 de cazuri, în 10 epidemii

Este a zecea epidemie de Ebola în Congo din 1975 și cea mai gravă, cu peste 2.000 de cazuri înregistrate, dintre care două treimi au decedat.

Recent, însă, au mai fost înregistrate cazuri și în Uganda, unde virusul a provocat moartea unui băiat de cinci ani.
Doi membri din familia copilului, care au fost plasaţi în carantină prezentând simptomele specifice virusului, s-au îmbolnăvit de asemenea, a precizat OMS, citându-l pe ministrul Sănătăţii din Uganda, Ruth Aceng.
"Este vorba despre o familie care trăieşte în Uganda şi care a venit în RDC pentru a-l îngriji pe tatăl mamei, decedat de Ebola pe 27 mai 2019", a explicat miercuri ministrul Sănătăţii din Congo.

Aceasta
Autorităţile nu au reuşit până la acest moment să ţină sub control epidemia, în special din cauza atacurilor miliţiilor sau reticenţa populaţiei în ceea ce priveşte centrele medicale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

maioneza de post foto: freepik@atlascompany
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel