E OFICIAL: Timișoara intră în carantină! Timișorenii vor avea nevoie de declarație pentru deplasare
06 Martie, 16:25

Covid-19. Foto: Pixabay
Comitetul Județean Timiș pentru Situații de Urgență a decis că Timișoara și cele patru localități mici de lângă ea - Giroc, Moșnița, Ghiroda și Dumbrăvița - intră pentru de două săptămâni în carantină.  

După două ore de discuții, Comitetul Județean Timiș pentru Situații de Urgență a decis, cu 30 de voturi „pentru”, 4 abțineri și 4 „împotrivă”, că Timișoara și localitățile mici care sunt lipite de ea, vor intra în carantină. DSU trebuie să emită acum ordinul pentru ca restricțiile să intre în vigoare.

Institutul Național de Sănătate Publică a recomandat deja de câteva zile aplicarea măsurii de carantină în Timișoara. 

Conform procedurii, în astfel de cazuri, DSP trebuie să facă întâi raport epidemiologic, care trebuie să cuprindă, pe lângă evoluția numărului de cazuri noi de infectare, și gradul de ocupare din spitale, focarele și tipul de transmitere a infecției. 

Pe baza acestuia, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, analizează raportul și, prin vot, decide dacă se impune sau nu carantina. Dacă se votează, comitetul trimite decizia către Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU) care trebuie să emită un ordin, semnat de Raed Arafat, șeful DSU, pentru ca acesta să intre efectiv în aplicare. 

Ştiri Recomandate

Cum combați răul de mișcare
CHLORAMBUCILUM - prospect
12 beneficii uimitoare ale grăsimilor Omega 3
Horoscop, sâmbătă, 10 aprilie 2021: zodia care cheltuie bani
Ghimbirul, beneficii neștiute pentru sănătate
Sindromul colonului iritabil: plante care ajută în terapie
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri