Duș rece ca gheața: 6 motive pentru care ar trebui să-l încerci

Duș rece
Un duș rece nu pare ceva de dorit, dar experții spun cp este foarte bun pentru sănătate.

Scăderea temperaturii apei cu câteva grade are avantaje pentru sănătate.

Iată 6 cele mai importante beneficii:

Este bun pentru sistemul imunitar

Majoritatea oamenilor cred contrariul, dar cercetările arată că o temperatură rece crește, de fapt, rezistența organismului. Prin expunerea la temperaturi scăzute, sistemul imunitar este stimulat și este mai puțin probabil să suferiți de boli și inflamații. Vești bune: veți obține acest efect pozitiv făcând un duș rece doar 30 de secunde la un moment dat.

Este energizant

Un duș rece eliberează adrenalină în corp. Acest lucru poate fi util, mai ales dimineața: vă trezește într-o clipă și veți fi revitalizat și plin de energie. De obicei, vă simțiți obosit la sfârșitul unei zile de lucru? Un duș rece seara poate fi revigorant și vă va curăța gândurile.

Vă poate face mai fericit

Dacă reușiți să treceți printr-un duș rece ca gheața, vă veți simți fantastic după aceea. Din cauza acestei mici victorii, corpul va elibera hormoni ai fericirii. Veți cânta, în curând, sub un duș rece.

Este bun pentru circulația sângelui

O altă reacție pozitivă a corpului: apa rece vă stimulează circulația și, prin urmare, este bună pentru inimă și sistemul circulator.

Vă face pielea să strălucească

De asemenea, este foarte benefic pentru piele. Temperaturile ridicate cauzează deseori uscăciunea pielii, în timp ce pielea dvs. se va simți mai moale după un duș rece ca gheața. Pentru o piele energizată și strălucitoare, nu este, așadar, o idee rea să stați sub dușul rece, chiar dacă.

Vă va fi frig mai rar

Expunerea corpului la frig mai des face să fie mai ușor să vă mențineți temperatura corpului mai caldă în lunile de iarnă. Corpul este, parcă, antrenat să se încălzească în mod natural, astfel încât este mai puțin probabil să suferiți de frig la temperaturi scăzute.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel