Durerile musculare după un antrenament pot fi ușor ameliorate. Iată cum

Durerile musculare după un antrenament pot fi, ușor și eficient, ameliorate. Foto: Freepick @freepick
Durerile musculare sunt obișnuite pentru persoanele care fac sport. Când faci exerciții, mușchii suferă un stres mecanic, care provoacă micro traume.

După un antrenament, începe un proces inflamator, care poate dura câteva zile. Acest lucru explică de ce mușchii nu te dor imediat după un antrenament, ci a doua zi sau chiar mai târziu.

Fructul care elimină grăsimea de pe burtă. Consumă-l în fiecare dimineață

În plus, stresul asupra mușchilor poate duce la acumularea de acid lactic, care poate provoca și durere. Acidul lactic se poate acumula în mușchi în timpul exercițiilor intense, provocând senzații de oboseală și durere. Acest acid se formează în mușchi, fiind folosit ca sursă de energie.

Cum să scapi de durere după un antrenament?

Încălzește mușchii înainte de fiecare antrenament. Această  este o parte importantă a oricărui antrenament, deoarece îmbunătățește circulația sângelui în mușchi, ajutându-i să se recupereze și să se relaxeze mai repede. În acest caz, trebuie acordată atenție tehnicii corecte de întindere și încălzire a mușchilor pentru a nu provoca daune suplimentare.

Întărește sistemul imunitar cu piper negru. Decoctul care îți aduce doar beneficii

Fă masaj. Masajul este o altă modalitate eficientă de a face față durerilor de după antrenament. Ajută la îmbunătățirea circulației, reduce tensiunea și spasmele și accelerează recuperarea. Dacă nu îți permiți să mergi la un specialist pentru un masaj profesional, poți folosi automasajul cu rola sau o minge de tenis. De asemenea, este util să stai întins pe u covor cu acupunctură.

Alternează dușurile reci cu cele calde. Poți face un duș rece după antrenament sau poți  folosi o compresă rece, ca apoi să te încălzești cu o baie fierbinte sau cu o compresă caldă.

Unele alimente te ajută să arzi mai multe grăsimi în timpul antrenamentului. Lista completă

Mănâncă produse sănătoase. Nutriția joacă un rol important în recuperarea după antrenament. De exemplu, consumul de proteine ​​ajută la repararea fibrelor musculare deteriorate, în timp ce consumul de carbohidrați reface rezervele de glicogen care sunt epuizate în timpul exercițiilor fizice.

Odihnește-te. Odihna după un antrenament este la fel de importantă ca și procesul fizic în sine. Când te relaxezi, organismul repară fibrele musculare deteriorate și reface rezervele de energie. Dacă nu-i oferi corpului suficient timp pentru a se recupera, acest lucru poate duce la încordare musculară, durere și chiar răni. În plus, odihna ajută la reducerea nivelului de stres din organism și la îmbunătățirea performanței.

Transformă bătrânețea în bucurie: 10 reguli care declară război geneticii

Activitatea fizică regulată duce la o îmbunătățire generală a stării și aspectului fizic. Cea mai importantă condiție pentru eficacitatea exercițiilor este regularitatea acestora: încearcă să te antrenezi de cel puțin trei ori pe săptămână timp de 45 de minute.

Savanții spun că cel mai bun moment pentru spot este seara. La începutul serii, temperatura corpului nostru atinge maximul, ceea ce accelerează metabolismul și face mușchii mai elastici. Ca urmare, exercițiile sunt mai eficiente, iar riscul de entorse sau răni este minim.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel