Durerea cronică, cum o reduci NATURAL în 8 săptămâni. STUDIU
02 oct 2020 / 20:25

Durerea cronică poate fi ameliorată de meditație și yoga. Foto: Pixabay
Durerea cronică, o afecțiune gravă, este greu de controlat. Dar un nou studiu arată că două lucruri pe care le poți face cu ușurință ajută la ameliorarea ei. Efectul benefic se extinde și asupra depresiei care însoțește adesea durerea cronică. 

Pacienții cu durere cronică și depresie care au participat la un curs de reducere a stresului bazat pe meditație și hatha yoga, au raportat în proporție covârșitoare – 89% - că programul i-a ajutat să găsească modalități de a face față mai bine durerii, în timp ce 11% au rămas neutri, arată un studiu publicat în Journal of the American Osteopathic Association (link direct studiu)

Durerea cronică este o afecțiune medicală frecventă și gravă care afectează aproximativ 100 de milioane de oameni doar în Statele Unite, iar cheltuielile generate de ea sunt, anual, de aproximativ 635 miliarde de dolari. Studiul la scară mică a fost realizat într-o populație semi-rurală din Oregon, unde problemele legate de accesibilitate, dependență și acces la îngrijire sunt frecvente. Participanții au primit instrucțiuni intensive despre meditație și hatha yoga pe parcursul unei perioade de opt săptămâni.

„Mulți oameni și-au pierdut speranța, deoarece, în majoritatea cazurilor, durerile cronice nu se vor rezolva niciodată pe deplin”, spune dr Cynthia Marske, osteopat, la Clinicile de sănătate comunitare din Benton. „Cu toate acestea, yoga și meditația pot ajuta la îmbunătățirea structurii și funcției corpului, care susține procesul de vindecare”.

„În durerea cronică, vindecarea implică învățarea de a trăi cu un nivel de durere, acest lucru este ușor de gestionat. Pentru aceasta, yoga și meditația pot fi foarte benefice”, a explicat dr Marske.

G Ad:

„Durerea cronică merge adesea mână în mână cu depresia”, spune dr. Marske. „Meditația și yoga pot ajuta la restabilirea sănătății mentale și fizice a pacientului și pot fi eficiente singure sau în combinație cu alte tratamente, cum ar fi terapia și medicamentele.”

Ştiri Recomandate

12 probleme de sănătate pe care le poți avea dacă stai prea mult pe scaun
4 zodii slabe mental și instabile
Apa de cocos, cum te poate ajuta să slăbești
Cât ar putea trăi oamenii: limita absolută, 150 de ani
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri