Durere de maxilar? Iată de ce poate să apară și când poate fi grav

Simptome
Durerea de maxilar poate să apară ca efect al unor boli din trecut (zona-zoster), sau ca simptom al unei boli posibil grave. În oricare dintre situații e nevoie de sfatul unui medic.

Durerea inexplicabilă de maxilar are, totuși o explicație, de fapt, poate avea mai multe cauze.

Deși nu este un fenomen foarte frecvent, în anumite condiții, durerea de maxilar poate să apară și are multiple posibile cauze.

Specialiștii de la Harvard Medical School explică situațiile în care e nevoie de un tratament prompt.

Ei spun că există mai multe cauze care pot fi luate în considerare, dintre care câteva necesită tratament imediat.

Cea mai comună cauză a acestui tip de durere este un nerv iritat. Doctorii numesc această stare de nevralgie. Dacă ați avut zona-zoster în trecut, s-ar putea să aveți o nevralgie post-herpetică. Sau ar putea fi o afecțiune numită nevralgie trigeminală, cunoscută și sub numele de tic douloureux.

Diabet, boli coronariene sau alte boli grave, de luat în calcul

Persoanele cu diabet pot, de asemenea, dezvolta nevralgii faciale. Durerea maxilarului ar putea fi, de asemenea, un simptom al bolii coronariene, deși în mod obișnuit ar exista și alte simptome, cum ar fi durere în piept sau presiune și dificultăți de respirație cu efort fizic sau stres emoțional.

O altă cauză potențială este arterita temporală. Aceasta este o inflamație a vaselor de sânge care provoacă dureri de cap și dureri ale maxilarului care se dezvoltă după ce ați mestecat (gumă sau alimente) pentru o vreme.

Este important de luat în considerare cel puțin această afecțiune,  deoarece necesită un tratament prompt cu medicamente pentru a evita complicațiile cum ar fi pierderea vederii.

Două alte posibilități atrag, de asemenea, atenția: dureri de cap cluster și tulburări TMJ. Durerile de cap cluster pot provoca aceste simptome, mai ales dacă durerea este severă, apare în jurul aceleiași ore în fiecare zi și durează câteva ore. Acest tip de durere de cap tinde să fie pulsatilă și este adesea localizată în jurul unui ochi și mai sus în cap.

Tulburarea TMJ (articulația temporomandibulară) ar putea juca un rol, dacă există disconfort și sensibilitate în punctul în care maxilarul inferior se leagă de maxilarul superior.

Deoarece există atâtea posibilități, trebuie să vă adresați medicului pentru a discuta simptomele și opțiunile de tratament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel