După mesajul lui Putin, rușii îi oferă lui Trump vaccinul anti-COVID Sputnik-V

Vladimit Putin și Donald Trump. Foto: Print screen Global News
După ce Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a urat „sănătate” președintelui american Donald Trump și soției sale, ambii infectați cu COVID-19, șeful Institutului Gamaleya îi oferă vaccinul rusesc Sputnik-V. 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a trimis lui Donald Trump un mesaj în care i-a urat „lui și soției sale o recuperare rapidă” și și-a exprimat sprijinul sincer în acest moment dificil, potrivit unei declarații de la Kremlin.

„Sunt sigur că vitalitatea ta inerentă, spiritul puternic și optimismul te vor ajuta să faci față virusului periculos”, a spus Putin.

Imediat după mesaj, directorul Institutului de Cercetare Epidemiologie și Microbiologie al Rusiei, Gamaleya, Alexander Ginzburg și-a exprimat disponibilitatea de a-l ajuta pe președintele american Donald Trump și pe soția sa Melania, ambii fiind pozitivi COVID-19, relatează news.ru.

„Cred că dacă vor apela oficial la autoritățile din Rusia, îi vom putea ajuta”, a spus Alexander Ginzburg.

Vaccinul, care a fost denumit după satelitul rusesc care a ajuns în spațiu în 1957, este în faza a treia de testare. Acesta lucru s-a datorat intervenției lui Vladimir Putin. Până pe 11 august când a fost anunțat de președintele rus, vaccinul Sputnik V era unul dintre multele proiecte din întreaga lume. A primit însă aprobare în Rusia după teste pe 80 de persoane, majoritatea personal militar, iar acum este testat și în Belarus.

Până la finalul lunii octombrie va fi publicat un raport parțial legat de rezultatele din studiul clinic de fază trei au anunțat cercetătorii.

„În ciuda faptului că timpul a fost destul de scurt, ne-am asigurat că respectăm toate procedurile de siguranță. Vreau să subliniez că testele pentru vaccin au loc în mai multe centre, în special în Rusia. Noi avem un grup de 100 de voluntari”, a explicat Dmitry Pinevich, ministrul Sănătății din Belarus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel