Drumețiile în natură, cel mai bun antidepresiv

Plimbare în aer liber
Este cunoscut faptul că o drumeție bună prin pădure sau la munte îți poate curăța mintea, corpul și sufletul. Acum știința descoperă ce anume se întâmplă în creierul tău în timpul unei drumeții.

Pe lângă sentimentul aproape instantaneu de calm și mulțumire care însoțește timpul petrecut în aer liber, drumețiile în natură pot reduce frământările, ideile obsesive. Mulți dintre noi adesea suntem consumați de gânduri negative, ceea ce ne strică cele mai bune momente din viață și ne conduce pe o cale spre depresie și anxietate în cel mai rău caz. Dar un studiu recent publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit că petrecerea timpului în natură scade aceste gânduri obsesive, negative, cu o marjă semnificativă.

Pentru a efectua acest studiu, cercetătorii au comparat nivelul de îngrijorare raportat al participanților care au făcut drum prin un mediu urban sau în natură. Ei au descoperit că cei care au mers timp de 90 de minute într-un mediu natural au raportat niveluri mai mici de îngrijorare și au avut, de asemenea, activitate neuronală redusă în cortexul prefrontal subgenual, o zonă a creierului legată de boli mintale. Cei care au mers prin mediul urban, însă, nu au raportat scăderea stării de îngrijorare sau frământare.

Cercetătorii au remarcat că urbanizarea crescută se corelează strâns cu cazurile crescute de depresie și alte boli mintale. Pregătindu-ne în mod regulat să ne îndepărtăm din mediul urban și să petrecem mai mult timp în natură putem beneficia în mod considerabil de bunăstarea noastră psihologică (și fizică).

Stimulează rezolvarea creativă a problemelor

Un studiu realizat de psihologii Ruth Ann Atchley și David L. Strayer a constatat că rezolvarea creativă a problemelor poate fi îmbunătățită semnificativ, atât prin deconectarea de la tehnologie, cât și prin reconectarea cu natura. Participanții la acest studiu s-au plimbat prin natură zilnic, timp de aproximativ patru zile, timp în care nu li s-a permis să folosească nicio tehnologie. Li s-a cerut să îndeplinească sarcini care necesită gândire creativă și rezolvare complexă a problemelor, iar cercetătorii au descoperit că performanța la sarcinile de rezolvare a problemelor s-a îmbunătățit cu 50% pentru cei care au participat la această excursie de drumeție fără tehnologie.

Ei au remarcat, de asemenea, că atât tehnologia, cât și zgomotul urban sunt incredibil de perturbatoare, cerând în permanență atenția noastră și ne împiedică să ne concentrăm, toate acestea putând fi impozabile pentru funcțiile noastre cognitive. O drumeție mai lungă, fără tehnologie, poate reduce oboseala mentală, calmează mintea și stimulează gândirea creativă.

Drumețiile reduc simptomele la copiii cu ADHD 

Tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) devine din ce în ce mai frecventă în rândul copiilor. Copiii care au ADHD reușesc cu greu să-și controleze impulsurile și rămân concentrați, sunt distrași ușor și prezintă hiperactivitate.

În timp ce creșterea copiilor care au ADHD poate fi dificilă pentru părinți, soluția obișnuită - medicamente prescrise de medic bază – are efecte limitate. Un studiu realizat de Frances E Kup, doctorand și Andrea Faber Taylor, doctor, a descoperit că expunerea copiilor cu ADHD la „activități în aer liber” reduce simptomele semnificativ. Rezultatele acestui studiu sugerează că de expunerea la natură poate beneficia de oricine are dificultăți de concentrare și / sau prezintă un comportament impulsiv.

Drumeția stimulează puterea creierului

Știm deja că exercițiile fizice sunt fantastice pentru bunăstarea noastră generală. Drumeția este o modalitate excelentă de a arde între 400-700 de calorii pe oră și este mai ușor pentru articulații decât alte activități precum alergarea. S-a dovedit, de asemenea, că persoanele care fac exerciții fizice sunt mai predispuse la respectarea lor și să respecte programele lor, făcând drumeția o alegere excelentă pentru cei care doresc să devină mai activi în mod regulat.

Cercetătorii de la Universitatea din Columbia Britanică au descoperit că exercițiile aerobice cresc volumul de hipocampului - partea creierului asociată cu memoria spațială și episodică - la femeile cu vârsta de peste 70 de ani. Un astfel de exercițiu nu numai că reduce pierderea de memorie, dar ajută și la prevenirea acesteia. De asemenea, cercetătorii au descoperit că poate scădea stresul și anxietatea, poate stimula stima de sine și poate elibera endorfine. Mulți oameni iau medicamente pentru a rezolva fiecare dintre aceste probleme, dar soluția acestor boli poate fi mult mai simplă decât credeți!

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel