Drojdia de bere, sursă importantă de vitamine, proteine și minerale

Atunci când vine vorba despre alimentație și despre ingredientele pe care le folosim la prepararea mâncării este esențial să fim atenți atât la cum ne ajută organismul, cât si la calitatea. Poate nu multă lume acordă o atenție deosebită drojdiei. Însă, acest ingredient nu doar că face diferența asupra calității aluatului și a produsului finit, dar își pune o mare amprentă asupra organismului nostru.

Doctor Ramona Andronache, medic de familie, cu specializare în ecografie și nutriție, a explicat de ce drojdia de bere este o sursă importantă de vitamine, proteine și minerale. Mamă a doi prichindei, este atentă când alege drojdia.

"În drojdie găsim vitamine din grupul B, D, E și o parte din aminoacizii esențiali precum și minerale. Drojdia unicelulară crează vitamine și minerale care nu sunt izolate și sintetizate. Drojdia este o sursă importantă de Tiamină, aceasta îmbunătățind circulația sangvină și ajutând la formarea sangelui, la metabolismul carbohidratilor și la producerea acidului clorhidric – important pentru o digestie corectă. Îmbunătățește activitatea cognitivă și funcționarea creierului. Are efect pozitiv asupra energiei, a creșterii, a poftei de mâncare și a capacității de învățare. Tiamina acționează și ca antioxidant, protejând organele de efectele degenerative ale îmbătrânirii."

Medicul mai explică faptul că drojdia ne asigură și: Vitamina B3 – Miacina, care este necesară unei bune circulații a sângelui și sănătății pielii, ajută la funcționarea sistemului nervos; Vitamina B5 – Acid Pantotemic - cunoscut ca vitamina antistres și care joacă un rol important în formarea anticorpilor. Este un element esențial al coenzimei A; Vitamina B6 – Piridoxina este necesară pentru sinteza acizilor nucleici ARM și ADM, având un rol important în imunizarea față de cancer și în prevenirea aterosclerozei. Drojdia mai conține și Crom. Acesta este necesar pentru energie și vital pentru sinteza colesterolului, a grăsimilor și a proteinelor. Menține stabil nivelul de zahăr din sânge.

România, fruntașă la calitatea drojdiei de bere. Un tip de drojdie produsă la Pașcani a obținut anul acesta best buy award. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel