Dr Vasi Rădulescu: Mi se pare îngrozitor să fii mamă și să-ți lași gemenii să se suie pe o masă, iar de acolo să cadă în gol, de la etajul 10

Bebeluș  FOTO: pexels.com
Tragedia gemenilor căzuți de la etajul zece șochează o țară întreagă.

Medicul cardiolog Vasi Rădulescu a scris câteva rânduri pe rețelele sociale despre tragedia gemenilor căzuți de la etajul zece.

”Sunt multe cursuri de parenting cool și mulți experți în domeniu, dar poate învățăm și lucrurile absolut elementare: dacă un rău cumplit se poate întâmpla, el se va întâmpla. E doar o chestiune de timp.Un lucru elementar este supravegherea. Mai ales când copiii sunt mici și nu au discernământ, nu cuantifică pericolul, nu au idee cât de aproape sunt de moarte.

Mi se pare îngrozitor să fii mamă și să-ți lași gemenii să se suie pe o masă, pe balcon, iar de acolo să cadă în gol, de la etajul 10. Îngrozitor. Să fii părinte atrage o responsabilitate uriașă. Unii vor spune că se poate întâmpla oricui asemenea accident, chiar părinților responsabili și calculați. Refuz să cred așa ceva. Se pot întâmpla altele, dar nu asta, să fii în casă, acolo, și să-ți cadă copiii de la etajul 10. Și nu lași un obiect pe care ei se pot sui, la naiba, având acces la balconul deschis. Asta e inconștiență. E din registrul „lasă că n-are ce să se întâmple”. Și e de ajuns o clipă.

Controlați tot ce puteți controla și micșorați orice risc. Viața e și despre asta”, scrie medicul Vasi Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel