Dr Vasi Rădulescu despre recordul absolut la numărul de noi cazuri COVID: încă nu am atins vârful valului

Coronavirus               Foto: Fusion Medical Animation / Unsplash
La scurt timp după anunțarea bilanțului, medicul cardiolog Vasi Rădulescu notează pe rețelele sociale că nu s-a atins încă vârful valului.

Oficialii au anunțat joi, 20 ianuarie, aproape 20.000 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID. 

”Aproape 20.000 de cazuri. Real poate sunt deja 50.000. Cei vaccinați cu booster făcut vor trece relativ ușor prin Omicron. Ceilalți, depinde de mulți factori. E tulpina ceva mai ușoară? Pare că da. E cazul să zicem că e o banală răceală? Nici pomeneală.

Când ai o populație bătrână, nevaccinată, cu comorbidități și o tulpină cu o transmitere atât de rapidă, lucrurile pot ieși urât”, notează medicul Vasi Rădulescu.

Acesta mai spune că nu s-a atins vârful valului și recomandă vaccinarea cu a treia doză:

”Încă nu am atins vârful valului. Restul lunii + februarie așa vor fi, cu zeci de mii de cazuri. Vedem și presiunea pe spitale cum va fi.După acest val poate avem și-un pic de noroc și nu apare vreun monstru de tulpină. Dacă nu apare, imunitatea acumulată acum poate duce la topirea pandemiei. Adică fix ce ne dorim cu toții după doi ani pe care nici măcar nu-i putem încă cuprinde la adevărata lor nenorocire.Faceți booster, aveți grijă cu măsurile ca până acum”.

Oficialii au anunțat joi, 20 ianuarie, că sunt 19.015 de noi cazuri COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 20 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 19.105 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  43 decese, dintre care 4 anterioare”, se arată într-o informare.

Autoritățile anunță miercuri, 19 ianuarie, 16.610 de noi îmbolnăviri COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 19 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.610 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  58 decese, dintre care 2 anterioare”, se arată într-o informare oficială.

Autoritățile au raportat marți, 18 ianuarie, aproape 17.000 de noi infecții cu COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 18 ianuarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 16.760 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 70 decese, dintre care 5 anterioare”, se arată într-o informare.

De 17 ianuarie, Blue Monday, considerată cea mai tristă zi a anului, oficialii au anunțat puțin peste 8.000 de noi infectări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel