Dr Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea anti-COVID în România va fi gratuită și voluntară
21 noi 2020 / 21:15

Medicul Valeriu Gheorghiță  FOTO: Spitalul Militar Central
Strategia campaniei de vaccinare anti-COVID 19 va fi făcută publică săptămâna viitoare, iar documentul va urma recomandările internaționale, a anunțat, sâmbătă, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonaatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România.

„Vaccinarea va fi gratuită și voluntară”, a spus medicul militar Valeriu Gheorghiță, cel care conduce campania de vaccinare anti-COVID din România.

El a precizat că pentru pregătirea campaniei trebuiesc realizate trei obiective: o campanie de comunicare, organizarea logisticii necesare vaccinării, precum și pregătirea actului medical ce rezidă în campania de vaccinare.

Cine va avea prioritate la vaccinare

Strategia definește și grupele de vârstă și prioritățile, acestea fiind în primul rând lucrătorii din sistemul de sănătate public și privat, îngrijitorii din centrele pentru bolnavii cu dizabilități, creșe sau căminele de bătrâni, urmate de grupele vulnerabile și în cele din urmă populația generală.

Comunicarea va fi realizată prin intermediul unei platfome online dedicată, prin social media, prin toate mijloacele disponibile, a adăugat Valeriu Gheorghiță, la Digi24. 

Ştiri Recomandate

Trucul bunicii pentru respirație proaspătă tot timpul
Argila: o minune pentru sănătate și frumusețe
OMS a aprobat vaccinul chinezesc Sinopharm
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri