Dr Valeriu Gheorghiță: oamenii își doresc să se vaccineze; din 8 mai, vaccinare doar cu buletinul, fără programare

Maratonul Vaccinării București. Foto: Ro Vaccinare
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a declarat că acele peste 20.000 de persoane imunizate la Maratonul Vaccinării din București este un ”lucru absolut fabulos”.

Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, a afirmat că ”oamenii își doresc să se vaccineze” împotriva infecției COVID. Iar despre Maratonul Vaccinării din București a declarat că acele ”peste 20.000 de persoane care, în cele 64 de ore, au reușit să se vaccineze, lucru care este absolut fabulos”.

”Dacă din cele aproximativ 15 milioane de persoane care mai sunt, în momentul de față, între granițele României, și dacă înlăturăm și persoanele sub 16 ani, pot să vă spun că în momentul de față rata de acoperire vaccinală este de peste 30%, ceea ce se reflectă în evoluția epidemiologică din ultimele săptămâni. Pragul de imunitate de peste 50% ar trebui să îl atingem, probabil, undeva la sfârșitul lunii iunie. Ar fi o perioadă realistă. (...) Din 8 mai oamenii se pot vaccina doar cu buletinul, fără programare în platformă, în limita capacității de vaccinare a centrelor”, a mai precizat Valeriu Gheorghiță, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel