Dr. Tudor Ciuhodaru, avertisment legat de reclamele care folosesc imaginea medicilor: E o mega-țeapă la un click distanță. Aduci prejudicii uriașe pacientului

reclame - FOTO: Freepik@EyeEm
EXCLUSIV
Dr. Tudor Ciuhodaru trage un semnal de alarmă cu privire la reclamele mincinoase care se folosesc de imaginea unor medici cunoscuți.

În căutarea unor remedii rapide pentru ameliorarea sănătății, mulți oameni cad pradă reclamelor de pe Internet. În era digitală, promisiunile de sănătate rapidă și miraculoasă inundă internetul, captând atenția celor care speră la soluții rapide pentru diverse probleme de sănătate. De la suplimente alimentare miraculoase la dispozitive de fitness revoluționare, consumatorii sunt bombardați cu reclame care promit rezultate extraordinare în timp record.

Aceste reclame, adesea atrăgătoare și bine plasate, folosesc testimoniale fabricate și imagini înainte și după pentru a convinge publicul de eficacitatea produselor promovate. Lipsa reglementărilor stricte în multe țări permite propagarea acestor mesaje înșelătoare, punând în pericol sănătatea și bugetele consumatorilor.

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic cunoscut și respectat, a lansat un avertisment grav în legătură cu proliferarea reclamelor mincinoase pe internet care se folosesc de imaginea medicilor celebri. Aceste reclame promovează medicamente pretins miraculoase, dar care pot fi, în realitate, ineficiente sau chiar periculoase pentru sănătatea consumatorilor.

Vezi și: Adevărul despre vergeturi. Prof. dr. Ioan Lascăr: Nu pot fi corectate

Imaginea medicilor cunoscuți, folosită în reclamele mincinoase

Reclame online - FOTO: Freepik

Dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de Urgență, a explicat, în exclusivitate pentru DC MEDICAL că aceste practici înșelătoare oferă oamenilor speranță falsă și îi expun la riscuri majore. În fața acestui fenomen alarmant, dr. Ciuhodaru face un apel la vigilență și responsabilitate din partea publicului.

Dr. Tudor Ciuhodaru îndeamnă oamenii să fie sceptici față de reclamele online care promit remedii miraculoase și să consulte întotdeauna profesioniștii din domeniul sănătății înainte de a achiziționa și utiliza orice produs medical.

"Există multe reclame mincinoase în care se folosesc imaginea unor doctori. Nu se pot lua așa. Se folosește o imagine cunoscută și e o mare problemă. Nu vorbim de chibrituri. E vorba de medicamente. E o mega-țeapă la un click distanță. Se oferă oamenilor speranță, dar s-ar putea să fie o medicație ineficientă și chiar toxică.

Îți cumperi otrava de acolo. Aduci prejudicii uriașe pacientului. Dă banii pe o chestie care poate să îl otrăvească. Faci rău și celui căruia îi folosești imaginea. Îl decredibilizezi pe medic. Sunt foarte multe reclame mincinoase", a explicat dr. Tudor Ciuhodaru, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

De altfel, potrivit medicului este esențial ca publicul să fie conștient de riscurile reclamelor mincinoase și să ia măsuri pentru a proteja atât sănătatea lor, cât și integritatea profesioniștilor din domeniul medical.

Vezi și: Când este indicată colonoscopia. Ce trebuie să știm despre această procedură. Dr. Ovidiu Calapod: Asta poate indica efectuarea unei colonoscopii

Consultul medical, esențial

Experții în sănătate avertizează că mulți dintre acești "miraculoși" nu doar că sunt ineficienți, dar pot fi și periculoși. Utilizarea unor astfel de produse fără consultarea unui medic poate duce la agravarea unor afecțiuni sau la apariția unor noi probleme de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel