Dr Teodor Bădescu: Opt ore de odihnă sunt binevenite. Recomand înotul, drumețiile

Foto Pexels
EXCLUSIV
Dr Teodor Bădescu a spus că, pentru bolile de ficat, unul dintre remediile esențiale este odihna.

„Ficatul este unul dintre organele vitale ale organismului și de aceea trebuie să avem grijă de el. Din fericire, Dumnezeu a făcut omul foarte rezistent, mult mai rezistent decât ne imaginăm. Și putem să le ducem pe toate, chiar și într-o lume în care stresul, viața dezordonată, grijile, teama de loc de muncă sau de existență, pur și simplu, pun o apăsare din ce în ce mai mare, în special pe populația tânără”, a spus Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică la DC Medical și DC News.

„La bolile de ficat unul dintre remediile esențiale este odihna. Opt ore de odihnă sunt binevenite pentru orice organism”, a subliniat medicul Teodor Bădescu.

„Ca medic ajuns la o anumită vârstă, consider că cel mai sănătos efort este efortul moderat. Nu alergarea, mai ales la persoane care nu sunt antrenate. Mersul pe jos, înotul, drumețiile. În general, le recomand pacienților mei ca efortul să fie făcut în aer liber, într-un mediu curat, în parc, la munte, la mare, dar nu în spații închise”, a mai transmis Teodor Bădescu.

 

Citește pe DC Medical: Numărul de beri care te duce direct la ciroză

 

Dr Teodor Bădescu, medic primar Gastroenterologie cu competențe în Endoscopie și Endoscopie Digestivă Terapeutică, de la Spitalul Clinic SANADOR, a vorbit, la Interviurile DC News și DC Medical, și despre consumul de bere.

„Alcoolul poate să fie considerat factor de risc atunci când este consumat fără moderație. De exemplu, consumul zilnic de alcool, chiar și într-o cantitate moderată, într-un anumit interval de timp, între 10 și 15 ani, poate să ducă la ciroză”, a spus Teodor Bădescu.

„În beri... ar fi suficient să bei câte două beri pe zi și ai putea ajunge la ciroză”, a explicat medicul Teodor Bădescu.

Conform acestuia, „este mai puțin nociv consumul ocazional, chiar dacă este în cantitate mai mare, decât consumul zilnic.”

Alcoolul nu este benefic nici în cantități mici pentru sănătatea inimii, susțin experți de la Federația Mondială a Inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Dr. Doru Negru
EXCLUSIV

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel