Dr Sorin Hîncu: Transformarea Spitalului Județean Suceava în spital COVID - 19, un mare dezastru

Sorin Hîncu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava. Foto: Facebook
Sorin Hîncu, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, a spus că transformarea Spitalului Județean Suceava în spital dedicat numai bolnavilor de COVID-19 ar fi un dezastru.

Într-o intervenţie telefonică la Radio Top, preşedintele Colegiului Medicilor Suceava, medicul chirurg Sorin Hîncu, a vorbit despre transformarea Spitalului Județean Suceava în spital dedicat numai bolnavilor de COVID, potrivit ziarului sucevean Svnews.

„Păi, după mine ar fi un mare dezastru. Am explicat și vă explic și dumneavoastră: Spitalul Județean Suceava, un spital de top atunci, zic atunci pentru că acum sîntem în topul negativ, este un spital care asigură asistență la 750.000 de locuitori. În timp s-au făcut foarte multe investiții, și la Spitalul Județean Suceava se tratau și sper să se mai trateze afecțiuni urgente importante. Infarctul miocardic, atacul cerebral, traumatologie, intervenție chirurgicală și multe multe altele. Or a șterge această activitate numai pentru a pune Spitalul Județean la dispoziția tratării de Covid 19 ca și spital regional, după mine este o mare greșeală, pentru că toți acești pacienți care vor fi în continuare vor trebui să fie dirijați spre alte unități medicale, care nu sînt nici pe departe pregătite și au început deja aceste aspecte că « nu primim », « de ce trimiteți la noi » și așa mai departe. Deci, întreaga populație a județului are de suferit. Noi ne-am exprimat această opinie și am zis că fiecare județ trebuie să își gestioneze pacienții lui. Dacă se crează și ministerul dorește să facă unități regionale, atunci trebuie altfel gândit, pentru a nu strica ceea ce avem bun", a explicat medicul.

Întrebat dacă celelalte spitale din judeţ ar putea să se descurce în lipsa Spitalului Judeţean, Sorin Hîncu a declarat că „nici pe departe. Toate aceste spitale trimiteau în fiecare zi zeci și zeci de pacienți la Suceava. Nu au nici dotarea necesară și nici personal".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel