Dr Petru-Emil Muntean, din nou pe Locul I la concursul Congresului Societății Europene de Pneumologie

Dr Petru-Emil Muntean alături de oficialul care i-a înmânat premiul. Foto: Arhiva personală
EXCLUSIV
Pneumologul român Petru-Emil Muntean a câștigat, pentru a doua oară consecutiv, Locul I la concursul organizat la Congresul Internațional al Societății Europene de Pneumologie, desfășurat anul acesta la Madrid și la care au participat peste 22.000 de delegați.

Pentru al doilea an la rând, pneumologul român Petru-Emil Muntean a câștigat locul I la ERS Game Zone, concursul organizat la Congresul Internațional al Societății Europene de Pneumologie.

Concursul este unul care verifică de fapt cunoștințele participanților și ce au învățat la sesiuni. Practic, a explicat medicul, EXCLUSIV pentru DC Medical, în sala mare a congresului sunt niște dispozitive touch-screen, pe care medicii se loghează cu numele și numărul de pe ecusonul de participant la congres, și au de răspuns la 100 de întrebări complexe, care acoperă întreaga patologie pulmonară.

Anul acesta, întrebările au fost mult mai grele ca anul trecut, dar absolventul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu Mureș, care deține și un masterat în Managementul Serviciilor de Sănătate, a răspuns cu brio la toate, adjudecând locul I.

O verificare temeinică a cunoștințelor

Cu modestie, dr Petru-Emil Muntean spune că „în calitate de tânăr medic pneumolog format în România, acest concurs înseamnă o verificare a cunoștințelor medicale de specialitate la nivelul cerințelor europene. Față de anul trecut, întrebările au fost de o dificultate mai mare și mai multe ca număr".

Concursul a durat aproape o zi, de la ora 9 la 17, și a cuprins practic două probe: una teoretică și una practică, iar gradul de dificultate a fost, așa cum spunea specialistul, ridicat.

„Proba teoretică a constat din întrebări cu variante de răspunsuri multiple și a fost contra-timp. Reprezintă o verificare a cunoștințelor din patologia pulmonară, cu investigații clinice/paraclinice, protocoale și scheme de tratament și nu e deloc floare la ureche", a detaliat pneumologul.

După care, la proba practică, medicii au trebuit să facă diverse manevre pe manechine, precum simulări de la resuscitare, bronchoscopie, spirometrie ori intubare toracică și multe altele. La final, câștigătorul a fost tras la sorți, iar anul acesta premiul I a constat într-o tabletă în valoare de o mie de euro, față de ediția de anul trecut, când dr Petru-Emil Muntean s-a ales cu o diplomă.

Pe locul doi și trei s-au clasat un medic din Ucraina și unul din India.

Dacă-l întrebi ce înseamnă acest titlul câștigat pe baza cunoștințelor, spune simplu că, pentru el, „câștigând pentru al doilea an la rând premiul I în cadrul unui Congres european cu atât de mulți participanți, îmi certifică faptul că nu a fost o întâmplare prima dată și că ambiția, curajul și perseverența în muncă aduc și satisfacții profesionale".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel