Dr Olga Simionescu: ”Să fii medic e o vocație și presupune un sacrificiu personal”

Olga Simionescu  FOTO: DC Medical
Medicul Olga Simionescu notează pe Facebook că să fii medic ”presupune să faci o muncă fizică, emoțională și intelectuală, mai cu seama în riscul pe care-l presupune acum (nu peste tot) lipsa echipamentului de protecție și a medicamentelor pentru pacienți”.

În cea mai recentă postare de pe Facebook, dr Olga Simionescu, vorbește despre personalul medical, ”Halatele Albe” cum le numește ea, infectat cu COVID-19, și despre ”domni în costume exclusiviste”.

Câteva idei din postarea sa:

* ”Pe retină mi se perindă imaginea celor 400 de Halate Albe (asistenți, medici, infirmiere) infectate deja cu #SARSCO-V2; revăd instant demisiile în bloc ale celorlalți, prin țară. #Suceava e un exemplu că cei căzuți bolnavi nu-i mai pot îngriji pe alții sănătoși, presupunând că ar avea cu ce s-o facă, dragi domni importanți în costume exclusiviste! V-a trecut prin căpșor să le luați licența și să le dați nana în mijlocul clasei a III-a B, dar vă e greu s-o faceți, noi știm! Dați bine însă pe TV, sunt fană!”

* ”Adevărul e că o sa țin până la moarte cu Halatele Albe, căci sunt de-a lor. Să fii #medic e o vocație și presupune un sacrificiu personal. Înveți până crapi de la 16 ani și treaba nu se mai termină, fiindcă medicina se schimbă mereu”.

* ”Vă spun însă că #medicii sunt neînfricați și pricepuți, că nu leșină în fața cadavrului, și nici atunci când trebuie să-i explice pacientului cum i s-au mărit metastazele. Că stau nopțile cu cărțile în brațe, fiindcă nu toți au învățat pe smartphonuri, că unii sunt poate de modă veche. Că sunt ursuzi, fiind epuizați. Că unii se murdăresc cu șpagă (fiindcă cineva sare cu ea), dar că eu cunosc destule excepții care nu-și pun poalele-n cap și care nu se bat cu pumnul în piept când cumpără medicamente pentru pacienți, rupând de la gura copiilor de-acasă. Să fii Halat Alb presupune să faci o muncă fizică, emoțională și intelectuală, mai cu seama în riscul pe care-l presupune acum (nu peste tot) lipsa echipamentului de protecție și a medicamentelor pentru pacienți.

* ”Asistenții și infirmierii fac la noi ture de noapte grele, stau în mediu toxic și trăiesc la rândul lor în riscul permanent al contaminării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel