Dr Musta: Tulpina indiană Delta, de 60 de ori mai contagioasă decât cea englezească. Locul unde ne infectăm cel mai des

Virgil Musta
Varianta indiană Delta de coronavirus este mult mai contagioasă decât prima tulpină de SARS-CoV-2, apărută în China, la Wuhan, sau decât tulpina englezează, identificată în Kent, Marea Britanie, atenționează medicii.

Pentru români, cel mai periculos lor unde pot lua varianta indiană Delta de coronavirus este la restaurant, avertizează medicul infecționist Virgil Musta.  El spune că dacă nu respectăm în continuare măsurile anti-COVID-19, ne vom trezi cu valul patru al pandemiei.

„Contaminarea pe plajă nu este foarte intensă, ci în încăperi unde este aglomerație foarte mare și nu se respectă regulile. Tulpina asta este de 60 de ori mai contagioasă decât tulpina engleză care era cu 50% mai contagioasă decât cea inițială din Wuhan. Asta înseamnă că se transmite mult mai rapid”, a atras atenția, miercuri, dr. Virgil Musta, conform Antena3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel