Dr. Mencinicopschi: Cum alegi murăturile ca să aibă multă vitamina C

Castravetele e bogat în nutrienți și antioxidanți. Foto: Pixabay
Cunoscutul nutriționist Gheorghe Mencinicopschi spune că nu toate murăturile sunt sănătoase și doar dacă sunt făcute într-un anume fel au mai multă vitamina C.

Gh. Mencinicopschi spune că murăturile sănătoase sunt legumele și fructele conservate în saramură!

„Un aliment foarte valoros este reprezentat de murături. Dar astăzi este o mare confuzie. Mulți consideră că murăturile sunt, spre exemplu, castraveciorii sau gogoșarii conservați în oțet.

Murăturile sunt legumele și fructele puse la murat în saramură, unde are loc un proces natural de fermentare.

Astfel, legumele și fructele murate se îmbogățesc într-o microfloră probiotică, sănătoasă, la fel ca cea din iaurt, dar mult mai vastă!

Pe de altă parte, murăturile fermentate au foarte multă vitamina C.

În plus, varza are și alte substanțe care protejează mucoasa gastrică”, a spus prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, la romaniatv.net.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Cel mai bun calmant natural. O singură cană din acest ceai face minuni

Crossuri externe

pixel