Dr Mahler: Avem mai puține cazuri de COVID internate. Fiecare persoană vaccinată e un câștig

Dr Beatrice Mahler. Foto: Agerpres
Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a a spus că nu e cazul să ne culcăm pe o ureche. Chiar dacă avem mai puține cazuri de COVID-19 internate, pentru că pericolul nu a trecut. 

Medicul Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie Marius Nasta din Capitală, a avertizat că regulile de protecție sanitară contra COVID-19 trebuie respectate cu strictețe în continuare. 

„Este într-adevăr o veste bună faptul ca în spital avem mai puține cazuri internate cu COVID-19, dar nu înseamnă că trebuie să ne relaxăm, să renunțăm la reguli. Pericolul încă nu a trecut”, a spus medicul.

Chiar dacă cei în vârstă vor fi protejați de COVID-19, adulții tineri nu sunt feriți de boală, a averizat specialistul. 

„Vaccinarea încă nu are proporția din populație care să ne asigure relaxare și să nu uităm că întotdeauna valul dinspre Europa de Est ajunge puțin mai târziu în România și acest lucru trebuie să ne facă atenți și prezenți în ceea ce facem în fiecare zi, dar în spitale e mai bine.

Fiecare persoană vaccinată e un câștig atunci când vorbim de controlul pandemiei, pentru că am văzut și tineri care au anumite comorbidități, minime, adică obezitate, au dezvoltat forme severe și au ajuns în Terapie Intensivă. 

E adevărat, este prioritară categoria de peste 65 de ani pentru că rata de mortalitate este la acestă categorie soi va fi o provocare în momentul în care va trebui să ajungem în comunitățile rurale, unde baza și modalitatea prin care mobilizăm cetățenii stă în modul în care primăriile se vor implica. 

Trebuie să prioritizăm și profesorii și sper ca în următoarea perioadă să aducă un număr mare de vaccinuri administrate acestor categorii de persoane", a declarat dr Beatrice Mahler, la B1 TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel