Dr Gheorghiță, ȘTIREA ZILEI despre COVID-19: După vaccinare, riscul să transmiți coronavirusul este cu 60-70% MAI MIC!

Col dr Valeriu Gheorghiță vaccinând persoana cu numărul 1 milion. Foto: gov.ro
Persoanele care se îmbolnăvesc de COVID-19 după ce au fost vaccinate pot transmite virusul mai departe, însă riscul este cu 60-70% MAI MIC datorită imunizării, a spus lt col dr Valeriu Gheorghiță, președintele Comisiei de vaccinare.

„În momentul de față avem date și din stdii și din viața de zi cu zi care ne arată o reducere cu cel puțin 60-70% a riscului de transmitere, pentru că scade riscul de infecție asimptomatică. Mai mult decât atât, chiar și la pacienții care dezvoltă COVID-19 după vaccinare, s-a observat o scădere a încărcăturii virale de cel patru ori comparativ cu pacienții nevaccinați, raportându-ne la diverse severități ale bolii, ceea ce înseamnă că implicit vom avea o cantitate mai mică de virus în secrețiile respiratorii și un risc mai redus de contagiozitate. Deci, oricum am da-o, riscul de transmitere scade după vaccinare chiar considerabil la marea majoritate a persoanelor vaccinate”, a explicat medicul-colonel Valeriu Gheorghiță, sâmbătă, la Antena 3.

Specialistul a explicat că sunt persoane care se pot îmbolnăvi și după vaccinare, în special cele areactive, care nu răspund la niciun vaccin. Totuși, numărul lor este mic.

Medicul Valeriu Gheorghiță mai dat o veste bună: el nu crede că în viitor vaccinarea contre COVID-19 să fie nevoie să fie făcută anual sau sezonier, așa cum se întâmplă cu gripa. 

Totuși, medicul acceptă posibilitatea ca unele persoane cu risc să fie nevoite să mai facă încă o doză de vaccin COVID-19, însă deocamdată nu se poate confirma pe deplin această ipoteză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel