Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu: medicii, amenințați în fiecare zi cu dosare penale

Coronavirus, echipament de protectie. Foto: MTI
Dr. Gabriel Tatu Chițoiu a postat pe pagina sa de socializare un răspuns critic la adresa secretarului de stat Raed Arafat, după Ordonanța nr.4, în care medicii sunt informați că nu au voie să refuze detașarea sau delegarea, sub amenințarea penalului.

În scurt timp după publicarea Ordonanței nr. 4 au apărut pe rețelele de socializare păreri care insinuau că medicii ar refuza tratarea unor pacienți. Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu a răspuns acestora și a jsutificat:

„Niciun medic nu a refuzat și nu va refuza să trateze un pacient, indiferent de patologia lui. Medicii au cerut două lucruri:

1. Să aibă echipamente de protecție  

2. Suspecții de COVID să fie testați.

Pentru asta s-au creat în UPU sectoare speciale în care suspectul este izolat și tratat!!! până la venirea rezultatului testului. Dacă rezultatul este negativ, se internează în spitalul respectiv. Dacă este pozitiv, se trimite la spitalul desemnat COVID. După ce acest spital este copleșit, intră în acțiune Spitalele de Urgență, care acum se organizează corespunzător.” 

Referitor la Ordonanța nr. 4, el a mai comentat:

„Ordinul de ieri spune însa că:

1. Orice pacient prezentat la camera de gardă/UPU a unui spital (exemplu spital Județean, Municipal, etc) trebuie suspectat ca având COVID

2. Orice pacient prezentat în Camera de Gardă/UPU (deci orice suspect COVID) se internează în acel spital , FĂRĂ A SE MAI AȘTEPTA REZULTATUL TESTULUI . Adică se amestecă un suspect COVID cu ceilalți pacienți deja existenți în spital, în secții în care personalul medical nu are echipament de protecție (credeți că toate spitalele din țară au așa ceva? Nici vorbă!) iar pacienții cu alte patologii vin în contact direct cu COVID. Adică... ceea ce s-a întâmplat la Suceava.

Oricum, în câteva zile nu va mai conta nici o regulă. Vor fi mulți pacienți.

Nu pot să nu remarc, cu tristețe, că în timp ce Domnul Vela și cu adjunctul său NU uită, după fiecare intervenție, să-și laude subordonanții, să-i felicite, să-i îmbărbăteze... Domnul Arafat preferă să-și amenințe colegii cu dosare penale în loc să le spună ce a mai făcut pentru ei, câte materiale de protecție au venit, câte vor mai veni, etc, etc etc.

Fiți liniștiți, de cei care ar trebui să aibă grijă de ei și cu mediatizarea negativă la televizor de către pacienți și jurnaliști.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel