Dr. Gabriel Diaconu despre Omicron: „mitul imunității naturale la COVID-19 tocmai a căzut”
17 dec 2021, 10:59

Pandemie     Foto cu caracter ilistrativ
Medicul psihiatru Gabriel Diaconu spune pe rețelele de socializare că mitul imunității naturale COVID-19 tocmai a căzut”, după care vine cu explicațiile specialiștilor. Se pare că riscul de infectare este foarte mare, chiar și la cei care au trecut prin boală, iar vaccinurile, nu toate sunt eficiente.

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a comentat declarațiile specialiștilor, care arată că riscul de infecție este foarte mare, chiar și la cei care au trecut deja prin boală infectându-se cu primele variante ale virusului. De asemenea, nu toate vaccinurile par să ofere protecție. 

„Mitul imunității naturale la COVID-19 tocmai a căzut. Rezultatele preliminare Discovery sunt îngrijorătoare. Practic, în cel mai bun caz, dacă ai făcut COVID cu tulpină Delta, adică în toamna lui 2022, ai aproape una din două șanse să te reinfectezi cu Omicron, tulpina nouă.

Dacă ai făcut COVID-19 în valul Alpha, acum un an, ai trei din patru șanse să faci infecție cu Omicron. Vaccinurile în schemă completă sunt o protecție bună împotriva complicațiilor. Pe de altă parte se pare că performanța vaccinurilor Sinovac, și cel Johnson&Johnson, nu oferă nicio protecție la Omicron.

Datele privind imunitatea hibridă sunt încă în lucru. Chiar dacă admitem că undeva la 3-4 milioane de români au trecut prin Delta, la acest moment, cu tot cu cei vaccinați, avem o populație susceptibilă de 3-4 milioane, pe puțin, la reinfecție. La viteza de transmitere Omicron, chiar și la o rată de complicații mult mai mică, hai să zicem sub 1%, vorbim de un potențial cataclismic de cazuri severe într-o perioadă foarte scurtă de timp.

Noi putem acoperi maxim 25.000 de cazuri per 24 de ore, în flux continuu. Tot ce trece peste înseamnă incapacitate de a păstra permeabilitate sistemului hospitalier.La acest moment măsurile sanitare trebuie aprobate de urgență de Parlament. Fiecare zi pierdută în dezbateri sterile e o zi de sacrificiu peste o lună”, scriie medicul Gabriel Diaconu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?