Dr Fauci: vaccinurile anti-COVID sunt mai bune decât răspunsul imunitar obținut împotriva infecției naturale

Dr. Anthony Fauci
Medicul epidemiolog Anthony Fauci susțin că vaccinurile împotriva COVID sunt ”mai bune” decât imunitatea oferită în urma îmbolnăvirii cu infecția COVID.

Expertul epidemiolog Anthony Fauci susține că ”vaccinurile sunt mai bune decât răspunsul (imunitar) tradiţional obţinut împotriva unei infecţii naturale”. Afirmația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă la Casa Albă. ”Vaccinurile, de fapt, cel puțin în ceea ce privește SARS-CoV-2 [coronavirusul] acționează mai bine decât natura. (...) Vaccinarea la persoanele infectate anterior stimulează semnificativ răspunsul imun", a afirmat dr Fauci.

La baza afirmațiilor sale ar sta un studiu potrivit căruia persoanele care primiseră două doze de vaccin pe bază de ARN mesager aveau niveluri de anticorpi ”de până la 10 ori” mai mari decât cele pe care le-ar fi obținut în urmă infectării cu virusul, conform Antena 3, care citează Insider.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel