Dr. Fauci, dezvăluire care răstoarnă TOT: O singură doză de vaccin, suficientă pentru cei care au avut Covid-19

FOTO pexels
Pe măsură ce apar noi date, dr. Anthony Fauci susține că oficialii americani analizează posibilitatea de a administra o doză unică de vaccin celor deja afectați de COVID-19.

Medicul Anthony Fauci a declarat, duminică, 21 februarie, că oficialii analizează posibilitatea ca persoanelor care au fost infectate cu coronavirus să li se administreze o singură doză de vaccin anti-Covid.

Directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase a declarat că datele despre administrarea unei singure doze supraviețuitorilor de COVID-19 sunt „cu adevărat impresionante”.

„Puterea pe care o are acea unică doză este cu adevărat enormă. Așa că investigăm atent acest lucru. E ceva ce puteți lua în considerare, dar vrem să analizăm cu atenție datele, mai întâi“, a spus Fauci. 

Explicațiile lui Fauci vin după ce noi studii au arătat că o singură doză de vaccin poate amplifica foarte mult nivelul anticorpilor la cei care s-au recuperat după infectarea cu SARS-CoV-2, cercetările sugerând că pentru aceste persoane este suficientă doar o singură doză de vaccin.

Un mic studiu de la Școala de Medicină a Universității din Maryland a constatat că personalul medical care și-a revenit după infectare a generat un nivel mai mare de anticorpi, după o singură doză de vaccin Pfizer-BioNTech sau Moderna.

La două săptămâni după primul vaccin, nivelurile lor de anticorpi neutralizanți au fost de aproximativ 500 de ori mai mari decât persoanele care nu fuseseră bolnavi înainte, a raportat Wall Street Journal.

Fauci: Americanii vor purta măști și în 2022 pentru a se proteja împotriva Covid-19

 

Anthony Fauci a avertizat că este „posibil“ ca americanii să fie nevoiți să poarte măști chiar și în 2022 pentru a se proteja împotriva Covid-19, scrie CNN.

Purtarea măștii este esențială pentru încetinirea răspândirii virusului, potrivit Centrului SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, care spune că măsura poate ajuta la protejarea atât a persoanelor care o poartă, cât și a celor din jur de transmiterea virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel