Dr Fauci, despre procesul de evaluare a vaccinurilor anti-COVID: „Nu a fost grăbit în niciun fel. Vaccinurile sunt eficiente!”

Medicul Anthony Fauci a explicat, pe înțelesul publicului larg, că două vaccinuri împotirva infecției COVID are o eficacitate ”extraordinară” și a dta asigurări publicului larg că procesul de realizare a vaccinurilor nu a fost grăbit.

Medicul Anthony Fauci, directorul Institutului de Alergologie și Boli Infecțioase din SUA, a vorbit, într-un scurt discurs, la Casa Albă, despre forța pe care o reprezint oamenii în lupta cu infecția COVID, despre eficacitatea a două dintre vaccinurile împotriva acestei boli, dar și care sunt pașii următori din procesul de evaluare a vaccinurilor înainte să ajungă la oameni.

Specialistul a amintit că patru dintre cele șase companii care lucrează la un vaccin anti-COVID mai au foarte puțin sau au încheiat etapele clinice din studiu. Două dintre vaccinuri, cele de la Moderna și Pfizer, au încheiat testele clinice. ”Eficacitatea vaccinului este extraordinară. La cel de la Pfizer e de 95%. Moderna - 94,5%. (...) Pentru cei ce nu cunoașteți domeniul vaccinologiei, aceasta (n. r. procentele enumerate mai devreme) e extraordinar, e aproape de ceea ce avem la vaccinul împotriva pojarului”, afirmă dr Fauci, potrivit unei înregistrări publicate pe Twitter Now This. 

Acesta a ținut să liniștească acei oameni reticenți la vaccin, care susțineau că procesul de realizare a vaccinului a fost grăbit. Fauci a mai precizat că vaccinurile trecute de testele finale sunt ”o reflexie a uimitoarei evoluții științifice” care a permis realizarea acestor vaccinuri în luni de zile, nu în ani ca până acum. Legat de grija unor persoane că datele din studiile despre vaccinuri nu ar fi fost interpretate cum trebuie, medicul Fauci a precizat că un grup de oameni care nu au nicio legătură cu administrația americană sau cu varii companii au analizat datele din studii, iar aceste date vor fi examinate de FDA - Administrația Americană a Alimentelor și Medicamentelor. 

Însă, înainte să fie analizate de FDA și să elibereze o decizie de utilizare de urgență, iar ulterior, o licență de folosire a vaccinurilor, datele vor fi văzute de un comitet de specialiști. ”Vaccinurile nu au fost grăbit în niciun fel. Vaccinurile sunt eficiente”, a adăugat Fauci.

La sfârșitul lui decembrie, vaccinul anti-COVID va fi dat americanilor, dar, până atunci, medicul Fauci a subliniat ce trebuie făcut: 

„Nu vorbim de închiderea țării, de lockdown, ci de intensificarea acelor măsuri simple de sănătate publică de care toți vorbim: purtarea măștii, păstrarea distanței, evitarea spațiilor aglomerate. Dacă facem asta putem ține lucrurile sub control până vine vaccinul. (...) Foarte impresionanta eficacitate de 94,5% și 95% ar trebui să motiveze oamenii să facă vaccinul”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel