Dr Daniel Coriu: gripa a omorât mai mulți pacienți în 2019 decât în 2020
28 mai, 22:58
Medicul hematolog Daniel Coriu a declarat la emisiunea Academia de Sănătate că gripa a răpus mai mulți români în 2019 decât în 2020. 
Decese
EXCLUSIV

”Noi am intrat în alertă încă de la începutul lunii martie”, a spus profesorul Daniel Coriu, doctor în științe medicale, specialist în Hematologie la Institutul Clinic Fundeni din Capitală. Înainte să detalieze măsurile legate de triajul pacienților la Fundeni în perioada stării de urgență, acesta a subliniat că România se confruntă în fiecare an cu câte o epidemie de gripă. Cea de anul trecut ”a omorât mai mulți pacienți decât s-a întâmplat anul acesta”. 

Specialistul precizează că la Fundeni s-a creat un sector de izolare, ”care ulterior s-a dovedit foarte util”. ”Am testat foarte mult. Toți pacienții care sunt acum în spital sunt testați, toți pacienți care intră în spital se testează și trec printr-un sistem de izolare unde stau cel puțin 12-24 de ore până  vine rezultatul”, detaliază medicul. La fel se întâmplă și cu pacienții care vin la consultații.

Institutul Fundeni nu a oprit tratamentele bolnavilor oncologici pe durata stării de urgență, afirmă medicul Daniel Coriu: ”Am reușit să reducem numărul de internări la pacienții cu boli non-maligne, la anemici, și la cei cu boli cronice, cu limfoame”.


Ştiri Recomandate

Medic bătut pentru că a eliberat documente pentru urna mobilă
Nou simptom al bolii COVID-19, observat de cercetători
COVID-19, bilanț: peste 1.500 de noi cazuri
Revenim la STAREA de URGENȚĂ? BOMBA lansată de Raed Arafat
Stresul generat de pandemie, calmat de patrupezi
Expert: La tineri, reacția imunitară la COVID este mai gravă
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri