Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății susțin că majoritatea infecțiilor actuale COVID sunt din cauza tulpinii Delta, deși cea mai nouă variantă a virusului - Omicron - creează multă îngrijorare.
”Peste 99% din cazurile din întreaga lume se datorează variantei Delta și mai multe decese au loc la persoanele nevaccinate. (...) Cred că aceasta este prioritatea noastră în timp ce așteptăm să aflăm mai multe despre varianta Omicron”, a declarat ", a declarat, la CNBC, cercetătorul șef la OMS, Soumya Swaminathan.
Omicron a fost identificată pentru prima dată de oamenii de știință din Africa de Sud. Tulpina Delta, în India.
”Profilul mutațiilor sugerează cu tărie că va avea un avantaj în ceea ce privește transmisibilitatea și că ar putea eluda protecția imunitară pe care ați putea-o obține, de exemplu, de la anticorpii monoclonali sau de la plasma convalescentă, după ce o persoană a fost infectată și, posibil, chiar împotriva unora dintre anticorpii induși de vaccin. (...) Nu este neapărat nevoie să se întâmple așa, dar există indicii puternice că trebuie să fim pregătiți pentru asta", a afirmat duminică dr. Anthony Fauci, expert american în boli infecțioase, la NBC, un post TV din SUA, arată Antena 3.
Miniștrii Sănătății din țările G7 - Marea Britanie, SUA, Canada, Franța, Germania, Italia și Japonia - se întâlnesc luni, 29 noiembrie, pentru a discuta despre evoluția situației legate de noua variantă mutantă de coronavirus botezată Omicron, în cadrul unei reuniuni de urgență, a precizat Ministerul Sănătății britanic. Noua variantă Omicron a fost confirmată mai întâi în probe prelevate în Botswana începând cu 11 noiembrie și Africa de Sud începând cu 14 noiembrie. Pe 24 noiembrie Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a fost sesizată cu privire la existența noii variante de către Africa de Sud, țară care a înregistrat în ultimele săptămâni o înmulțire accelerată a cazurilor de COVID-19.
În zilele care au trecut de la anunțul privind existența noii variante, cazuri de infectare cu aceasta au fost confirmate și în țări din alte părți ale lumii, precum Israel, Belgia (o femeie venită din Egipt și aparent fără vreo legătură cu Africa subsahariană), Australia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Cehia și Hong Kong. Noua variantă de coronavirus provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutații multiple, peste 50, dar încă nu este elucidat impactul acestora - contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistența la vaccin, etc - comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta, dominantă în prezent și cunoscută ca fiind foarte contagioasă. În paralel, membrii OMS au convenit să lanseze negocieri pentru a crea un instrument internațional care să prevină și să lupte mai bine cu următoarea pandemie care va veni cu siguranță.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...