Dr Anca Hâncu, despre boala care ucide mai mulți oameni decât accidentele: „Construiește masă de grăsime”

Canapea. Foto: Pixabay
EXCLUSIV
Dr Anca Hâncu spune că există o boală, pe care o putem face cu toții dacă avem un anume stil de viață, și care este vinovată direct de decesele mai multor oameni decât în accidentele de circulație. 

Boala periculoasă este sedentarismul, arată medicul nutriționist. 

„Sedentarismul este cel care ucide! Este al patrulea factor de risc la nivel de mortalitate! E deasupra accidentelor de trafic, exact. Statul pe canapea construiește masă grasă, construiește pur și simplu grăsime, cum se spune.

Și atunci e important să ne gândim că acești factori cardiometabolici, stilul de viață, poate influența în bine și o eventuală infecție cu SARS CoV-2 și evoluția bolii COVID. Adică au ajuns la spitalizare persoane care aveau aceste condiții cardiometabolice.

Cei care erau înainte activi fizic, mâncau sănătos, care aveau o condiție, un status nutrițional corect, au fost mai puțin susceptibili la evoluția spre o formă gravă a infecției”, a explicat dr Anca Hâncu, EXCLUSIV la Interviurile DC News și DC Medical. 

Ea spune că un studiu realizat în Anglia pe 300.000 de persoane care a relevat „tot așa, evoluția spre forme grave la populația care nu ducea un stil de viață sănătos, și felul în care un stil de viață sănătos poate preveni evoluția spre o formă gravă„.

„Pentru că previne practic obezitatea, bineînțeles există legătura și cu diabet, (...) un stil de viață corect poate fi un tratament sau un factor preventiv”, atrage atenția dr Anca Hâncu. 

Care sunt alimentele cele mai periculoase, aflați din video: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel