Dr Alexandru Rafila, PRECIZĂRI: Imunitate colectivă la COVID-19. De ce este nevoie în România

Alexandru Rafila
Prof dr Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat ce înseamnă imunitatea colectivă, dar şi când ar putea fi aceasta atinsă în România, prin vaccinarea contra COVID-19. 

Imunitatea colectivă se poate atinge în mai multe feluri. 

„Imunitatea asta colectivă haideţi să o explicăm, că lumea nu prea știe despre ce e vorba. Cu cât sunt mai mulţi oameni imuni, prin vaccinare sau prin boală, șansa de transmitere a bolii e mai mică. Dacă din 100 de persoane, 95 sunt imune, șansa de întâlnire a celor cinci ca să își transmită boala sunt mici.

Dar asta nu înseamnă că se întrerupe transmiterea bolii. Boala continuă să se transmită, dar nu epidemic și nici nu cu număr mare de cazuri. Se închide urgența globală de sănătate publică”, a explicat prof dr Alexandru Rafila, la emisiiunea „Ce se întâmplă”, moderată de Răzvan Dumitrescu, de la DC NEWS TV. 

Când și cum se va putea atinge imunitatea colectivă în România, aflați pe DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel