Două ore de sport pe săptămână. Reacția ministrului Educației

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a făcut declarații privind creșterea numărului de ore de sport în școală.

Din anul școlar viitor ar exista posibilitatea ca elevii să facă două ore de sport pe săptămână. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, și-a arătat interesul de a mări numărul de ore de sport de la una la două ore pentru elevii din sistemul preuniversitar.

Schimbarea se adresează liceenilor. Hotărârea vine în contextul în care, în prezent, potrivit planurilor de învățământ în vigoare, la clasele primare și de gimnaziu există deja două ore de sport. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu anunța, în luna martie a acestui an, anunța că noile planuri cadru pentru liceu, clasele IX-XII, cele care stabilesc disciplinele și numărul de ore alocat acestora ar urma să fie finalizate în această toamnă și ar urma să intre în vigoare anul viitor, potrivit Antena 3.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a spus că trebuie puse multe detalii a punct pentru a se putea face vaccinarea elevilor. „Este vorba de cabinetele medicale școlare, care există în 18% din școlile din România. Pentru a organiza vaccinarea într-un cabinet medical școlar este nevoie să avem asigurate toate acele condiții de infrastructură. Mă refer în primul rând la nevoia de separare a fluxurilor, de evitare a intersecției între persoanele care se vaccinează, fie că vorbim de angajații în sistemul de învățământ, fie că vorbim de copii, de elevi și cei care participă la activitățile didactice curente. 

Mai exact, este vorba de acele spații care să permită această separare a fluxurilor, știut fiind faptul că elevii minori se vaccinează în prezența unuia dintre părinți sau tutori legali. Suntem în curs de analiză caz cu caz care sunt acele școli în care infrastructura permite acest lucru. Nu numai din perspectiva disponibilității personalului medical, dar și din perspectiva capacităților de infrastructură. (...) Am avut astăzi o întâlnire cu Federația Națională a Asociațiilor de Părinți. Am căzut de acord că vom susține împreună nevoia de vaccinare nu numai a elevilor și personalului didactic, ci și a bunicilor, părinților, în centrele de vaccinare care sunt disponibile la acest moment”, a spus Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel