Dosar penal pentru ucidere din culpă: pacienta a fost ținută 16 ore în Urgență

Tratament spital
O pacientă de 70 de ani a murit la SCJU Constanța, după ce a fost ținută 16 ore în UPU. Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

Poliţiştii fac verificări sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă după ce un bărbat a reclamat că mama sa, în vârstă de 70 de ani, a murit la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa pentru că nu a fost tratată corespunzător de medici, fiind ţinută 16 ore în Unitatea de Primiri Urgenţe.

„Bărbatul a depus plângerea luni, 3 februarie, la Secţia nr. 3 de Poliţie, reclamând că mama lui a fost dusă la UPU sâmbătă la ora 7.00, unitate unde a fost ţinută până la ora 23.00, nefiind tratată corespunzător. (...) A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, Andreea Munteanu, citată de agerpres.ro.

Potrivit SCJU Constanţa, pacienta a fost preluată de cadrele medicale în circa 30 de minute de la prezentarea la UPU, făcându-i-se mai multe investigaţii, după cum reiese dintr-o anchetă internă demarată la spital.

„Din primele date reiese că pacienta a fost preluată pe cod verde în aproximativ 30 de minute de la prezentarea în Unitatea Primiri Urgente, i s-au recoltat analize, a făcut o serie de alte investigaţii amănunţite (radiografie pulmonară şi computer tomograf) şi a fost evaluată de către medicii de gardă (urgenţă, boli interne, cardiologie). Ulterior, starea clinică a pacientei s-a deteriorat, aceasta a fost mutată pe codul roşu dar, din păcate, eforturile medicilor din resuscitare au fost în afara resurselor terapeutice. Conducerea spitalului a demarat o anchetă. În plus, se aşteaptă rezultatul necropsiei care va clarifica şi cauza decesului”, a transmis purtătorul de cuvânt al SCJU Constanţa, Crina Kibedi, citată de aceeași sursă.

Conform acesteia, la Unitatea Primiri Urgenţe a SCJU Constanţa au fost înregistraţi, în ultimele trei zile ale săptămânii trecute, aproape 1.400 de pacienţi, unitatea fiind la fel de aglomerată ca într-un weekend din timpul verii, când la serviciile medicale ale spitalului judeţean apelează şi turiştii.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel