Donarea de sânge, încurajată la Reșița printr-un eveniment dedicat donatorilor

Transfuzii de sânge și plasmă
Un eveniment dedicat celor care salvează vieți donând sânge a fost organizat la Reșița. Prin asta s-a dorit încurajarea donării de sânge.

Un eveniment dedicat celor ce donează sânge a fost organizat vineri, la Reșița. Manifestarea a avut loc cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorilor de sânge, care are loc în fieare an pe data de 14 iunie. Câteva zeci de persoane s-au adunat cu această ocazie la Centrul de Transfuzii Sanguine din oraș, potrivit agerpres.ro.

"Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge este foarte importantă, având în vedere că tot mai puţini oameni donează. În fapt, doar 2% din populaţia României donează, ceea ce e foarte, foarte puţin. Noi rugăm potenţialii donatori să se prezinte la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru a dona sânge şi pentru a ne reface rezerva, fiindcă numărul cazurilor grave din spitale este în creştere", a afirmat directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Caraş-Severin, Rodica Neaga. 

Încurajări pentru donarea de sânge

Tema campaniei din acest an este donarea de sânge şi accesul universal la transfuzia sanguină sigură şi încurajează cu fermitate mai mulţi oameni din întreaga lume să devină donatori regulat de sânge, acţiuni care sunt esenţiale pentru construirea unei baze solide a resurselor de sânge.

"Marcăm Ziua Mondială a Donatorilor de Sânge, prin gesturi care pot salva veţi. Mă bucur că voluntarii s-au mobilizat exemplar şi sperăm ca în câteva zile să umplem banca de sânge. Azi, având în vedere că acţiunea s-a derulat până la orele prânzului, au donat 22 de persoane, alte 19 fiind respinse.

Acţiunea de donare, însă, va continua şi pe parcursul săptămânii viitoare. Am avut alături de noi Liga Studenţilor din Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa, Crucea Roşie - Filiala Caraş-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, Parohia Gârlişte şi Biroul de Avocatură Mircea Boboşa. Cu toţii şi-au unit forţele pentru a marca Ziua mondială a donatorului de sânge prin puterea propriului exemplu. Sângele este ca aerul. Nu putem trăi fără aer, dar nici fără sânge nu putem trăi", a declarat voluntarul Lili Gherle. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel