DOLIU! Poet și prozator celebru, răpus de COVID-19. A murit în spital. „Virusul a fost mai puternic”

Lumânări  FOTO: Pixabay
Un poet și prozator celebru a decedat după ce a făcut COVID-19. Era cetățean de onoare al Bistriței. 

Poetul Alexandru Cristian Miloș, cetățean de onoare al Bistriței și autor a peste 25 de volume, a murit, astăzi, la vârstă de 69 de ani, după ce s-a îmbolnăvit de COVID-19.

Duțu Miloș, cum îl alintau prietenii, s-a simțit rău în urmă cu câteva zile, când a fost internat pe Secția COVID-19 a Spitalului Județean de Urgență Bistrița, acolo unde a primit oxigen, iar medicii au depus mari eforturi pentru a-i salva viața.

În această dimineață, însă, a făcut stop cardiorespirator și medicii nu l-au putut resuscita.

Vestea tristă a morții poetului din Bistrița a fost dată chiar de fratele său, Eugen Miloș, printr-o postare pe Facebook.

„PIERDUT PRINTRE STELE. Fratele meu, Alexandru Cristian Miloș, a trecut la cele veșnice, acum este pierdut printre stele, poate în drum spre Nubiru. Virusul a fost mai puternic, încerc să mă adun”, a scris fratele poetului.

 

Alexandru Cristian Miloș s-a născut în Bistrița, la data de 23 septembrie 1952. A urmat cursurile claselor primare în orașul Oradea și a absolvit studiile liceale la Colegiul Național „Liviu Rebreanu” din Bistrița.

Între anii 1971-1974 a urmat cursurile Facultății de Medicină Generală din Cluj-Napoca. Poet și prozator, a debutat cu poezie în revista „Luceafărul” din București, în anul 1976. A publicat poezie și proză SF la numeroase reviste de cultură și literatură, notează timponline.ro.

Din anul 1994, a fost membru al Uniunii Scriitorilor din România și al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România. A fost cooptat în asociații de elită din străinătate: IWA – Asociația Internațională a Scriitorilor și Artiștilor din Ohio, USA, Literart XXI – Asociația Internațională a Scriitorilor și Oamenilor de Artă Români din SUA, Mișcarea Poetică Paradoxistă Mondială din Phoenix – Arizona, Academia de Științe, Litere și Arte din Messina – Italia, Asociația de Poezie Modernă din Osaka – Japonia, Asociația „Poetes sans Frontieres”, notează Antena3

Cărțile sale Alexandru Cristian Miloș se află în Biblioteci Universitare din peste 30 de țări din lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel