DOLIU în MEDICINĂ: Conferențiar dr GHEORGHE OROS a decedat

Dr Gheorghe Oros. Foto: Dr Carmen Pantiș / Facebook
Cunoscutul medic psihiatru bihorean dr. GHEORGHE OROS, fost director al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Oradea, a decedat. Tristul anunț a fost făcut de președintele Colegiului Medicilor Birou, dr Carmen Pantiș. 

„D-l conferențiar dr. GHEORGHE OROS s-a născut în comuna Pomi, jud. Satu Mare la data de 6 iunie 1946. Absolvent al IMF Iași în 1971, medic primar psihiatrie din 1992,

Doctor în medicină din 2000, Medic specialist sănătate publică și management din 2003

Conferențiar universitar din 2004.

A fost medic la Dispensarul din Cenaloș-Ciuhoi 1972-1979,intre anii 1986-1993 medic inspector și Director la Direcția Sanitară Bihor. După 1993 s-a ocupat de organizarea învățămintului psihiatric la Oradea și în perioada 1996-2010 a fost Director la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Oradea.

Din 2011 a coordonat activitatea Centrului Medical CRUCEA ALBĂ.

Bazat pe o excelentă pregătire profesională, și-a dobândit prin examene și concursuri toate titlurile profesionale ajungând doctor în medicină, recunoscut ca o personalitate de vază a psihiatriei bihorene. A făcut parte din aceea pleiadă de medici bihoreni a căror traseu profesional linear, de la tânăr medic absolvent la cadru didactic a fost dublat de prestații și activități care l-au așezat pe o orbită de excepție a performanțelor profesionale.

Pe plan universitar a avut o activitate unanim apreciată de studenți, rezidenți, ca și de colegi, indiferent de relația de subordonare. S-a implicat cu responsabilitate în specialitatea de psihiatrie, dar și in procesul de formare a asistenților și a studenților la Medicină. A scris 4 cărți și 76 articole științifice.

Fire deosebit de perseverentă, și-a fixat cu înțelepciune obiectivele și dublat de o mare disponibilitate la efort, a urmărit realizarea lor până la atingerea deplină a scopului propus.

Modest, a avut întotdeauna excelente relații,atât pe plan colegial cât și pe plan uman, bazat pe un comportament etic ireproșabil în relația cu pacienții, cu colegii sau cu societatea.

A plecat dintre noi în duminica zilei de 14 noiembrie 2021. Drum lin spre stele !

Întreaga comunitate medicală bihoreană este profund indurerată de pierderea distinsului nostru coleg. Mai avea multe proiecte de realizat.

Sincere condoleanțe familiei șocate de durere, doamnei profesor Marioara Oros și copiilor dr Andrada Iova medic neurolog și dr Rareș Ionuț Oros medic psihiatru !

Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, se arată în mesajul publicat de dr  Carmen Tantiș, președintele Colegiului Medicilor Bihor,  pe pagina sa de Facebook. 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel