Doina Azoicăi, despre COVID-19: scade comportamentul preventiv al populației

Purtatul măștii trebuie să devină o obișnuință   FOTO: Pixabay
Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a arătat că numărul de infectări cu COVID-19 este în creștere, iar cauza este scăderea comportamentului preventiv al populației.

Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, a avertizat, în ce privește numărul de infectări cu noul coronavirus, că tendința este în creștere, chiar dacă nu aflăm pe un platou situat la aproximativ 1.000-1.500 de infectări pe zi. Totuși, spune ea, s-a înregistrat o creștere de la 84 la 89 de cazuri noi la o sută de mii de locuitori
„Este o creștere, dar nu exponențială”, a punctat Doina Azoicăi, adăugând că situația trebuie ținută sub control.
Una din explicațiile pentru această evoluție este aceea că „scade comportamentul preventiv al populației”. De asemenea, mai spune ea am ajuns într-o fază de „transmitere comunitară susținută” a coronavirusului, care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor focare. Ea a dat exemplu stațiunile de la munte și de pe litoral, unde sunt mari aglomerări de oameni în concediu și nu toți respectă măsurile impuse, de purtare a măștii și distanțare socială.
Întrebată despre o ordine a instalării simptomelor care declanșează boala Covid-19, Doina Azoicăi a spus că „este foarte variabilă succesiunea simptomelor, însă e cert că populația trebuie să fie atentă la faptul că o febră care apare pe fondul unor manifestări respiratorii trebuie considerată o manifestare a unei posibile infecții”, citează Digi24.
Ea a mai precizat că durerea de cap, astenia, durerea în gât sunt de asemenea simptome care pot indica declanșarea bolii, însă febra rămâne cel mai des întâlnit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel