Doi ani de la primul caz COVID pe glob. Ioana Mihăilă: ne simțim obosiți și ne dorim să revenim la normalul, de care ne e dor

Coronavirus   Foto: Pixabay
Sâmbătă, 11 decembrie 2021, se împlinesc doi ani de când a fost raportat primul caz de infectare cu COVID.

Ioana Mihăilă, fost ministru al Sănătății, scrie pe rețelele sociale că se împlinesc doi ani de când a fost raportat primul caz de infectare cu COVID.

”Astăzi, 11 decembrie, se împlinesc doi ani de la primul caz de infectare cu SARS-CoV2 înregistrat oficial. Sunt doi ani în care cu toții am suportat restricții, am înfruntat temeri și, din păcate, am deplâns peste 5 milioane de morți la nivel global. După doi ani ne simțim obosiți și ne dorim să revenim la normalul, de care ne e dor. De aceea am o singură o rugăminte: vaccinați-vă.

Este cea mai sigură și eficientă cale de a ne proteja de acest virus și de a-i proteja pe cei de lângă noi. Mulți dintre noi încă sunt nesiguri sau au întrebări legate de vaccin. Sunt oameni cu întrebări absolut normale. Pe cei vaccinați îi rog: stați de vorbă, cu calm, cu aceste persoane. Povestiți-le experiența vaccinării cu înțelegere și respect față de îngrijorările lor.

Vaccinarea este și trebuie să fie un gest de convingere. Fără încredere nu vom reuși nimic”, afirmă Ioana Mihăilă.

Autoritățile raportează sâmbătă, 11 decembrie, 931 de noi îmbolnăviri cu COVID. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 11 decembrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 931 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  105 decese dintre care 32 anterioare”, se arată în raportarea oficială. Vineri, 10 decembrie, au fost înregistrate 931 de cazuri noi COVID, dintre care 17 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 221 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. INSP a anunțat 97 de decese, dintre care 25 anterioare intervalului de referință.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai bune uleiuri esențiale care reduc inflamația
10 metode care stimulează nervul vag în mod natural

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel