Doi angajați de la „Victor Babeș”, reținuți pentru 24 de ore. Conducerea spitalului: Erau pregătiți profesional pentru posturile ocupate

Spitalul „Victor Babeș”         Sursa foto: Digi24
Procurorii au stabilit că în cazul celor trei pacienți care au decedat la Spitalul Victor Babeș în TIR-ul ATI după ce instalația de oxigen a fost vorba de eroare umană, iar doi angajați ai spitalului au fost reținuți pentru 24 de ore. Conducerea spitalului a oferit o poziție oficială: 

„Ca urmare a interesului manifestat de mass-media referitor la informațiile privind reținerea de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în cursul zilei de miercuri, 16.05.2021, a doi angajați ai Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș", facem următoarele precizări:

Imediat după producerea evenimentului tragic din ziua de 12.04.2021 - când trei pacienți au decedat în Unitatea mobilă de Terapie intensivă amplasată de DSU în curtea spitalului, ca urmare a blocării ventilatoarelor la care erau conectați bolnavii de COVID 19 -, conducerea și personalul unității sanitare au acordat întregul sprijin organelor de anchetă pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii tragediei.

Precizăm faptul că angajații Serviciului tehnic din cadrul spitalului, reținuți în cursul zilei de astăzi, îndeplinesc toate condițiile legale și de pregătire profesională pentru ocuparea posturilor pe care au fost angajați.

Ancheta fiind în derulare, conducerea spitalului și întreg personalul medical și auxiliar din cadrul unității sanitare vor continua să sprijine autoritățile competente în vederea aflării depline a adevărului. 

Conducerea și întreg personalul Spitalului de Boli Infecțioase și Tropicale „Dr. Victor Babeș" transmit încă o dată cele mai sincere condoleanțe și sunt alături de familiile celor decedați în tragicul eveniment”, a anunțat conducerea Spitalului Victor Babeș din București. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel